Οι Εργατικοί ζητούν την οικονομική στήριξη των περιοχών που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της κρίσης της Covid-19 και, μολονότι η λήψη περαιτέρω μέτρων είναι αναγκαία, αυτά θα πρέπει να συνοδευτούν με επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο σκιώδης υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Εργατικού Κόμματος.

Ο Τζόναθαν Ρέινολντς δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News και αναμεταδίδει το ΑΠΕ ότι υπάρχει οργή στη βόρεια Αγγλία επειδή οι νέοι περιορισμοί, που πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως αύριο, διέρρευσαν στις εφημερίδες προτού καν να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το Εργατικό Κόμμα σκοπεύει πάντως να παρουσιάσει εναλλακτικά πακέτα οικονομικής βοήθειας για τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο και όχι να καταψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε η Λάιζα Νάντι, η εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ, στο BBC, η Νάντι είπε ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να καταψηφίσουν τα μέτρα αλλά φοβάται ότι έτσι θα πληγούν περαιτέρω οι περιοχές της βόρειας Αγγλίας όπου τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία. Αντ’ αυτού, θα προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους στήριξης, όπως είπε, επικρίνοντας την κυβέρνηση των Συντηρητικών ότι προσφέρει «πολύ λίγα».

Σχετικά Tags

κοροναϊός Μπόρις Τζόνσον Βρετανία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here