Πόσα καταστήματα διαθέτει σε αυτές τις δύο χώρες

Σε μια απόφαση «βόμβα» κατέληξε η αμερικανική μάρκα ειδών ένδυσης πρετ-α-πορτέ Gap, καθώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καταστήματά της στη Βρετανία και την Ιρλανδία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Ενημερώσαμε σήμερα την ομάδα μας για την πρότασή μας να κλείσουμε όλα τα καταστήματα Gap και Gap Outlet στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021», ανακοίνωσε ο όμιλος με μήνυμά του στον ιστότοπό του, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων που αφορά η απόφαση αυτή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο όμιλος Gap έχει 81 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. 19 καταστήματα «θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου εξαιτίας της λήξης μισθωτηρίων και προτείνουμε να κλείσουν τα υπόλοιπα καταστήματα από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε μία εκπρόσωπος με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων συνδέεται με «τη δυναμική αυτών των αγορών», εξήγησε ο όμιλος και υποσχέθηκε να παράσχει «υποστήριξη και βοήθεια για τη μετάβαση προς τους συναδέλφους» που θα πληγούν.

Gap: Ποια θα είναι πλέον η παρουσία της στις δύο χώρες

Ο Gap προσθέτει πάντως ότι θέλει «να διατηρήσει την παρουσία» του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δραστηριοποιείται από το 1987, και στην Ιρλανδία, όπου έφθασε το 2006. Έτσι «θα διατηρήσει τη δραστηριότητά του ονλάιν» στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από μια «στρατηγική εξέταση» των επιχειρήσεων του Gap στην Ευρώπη, μετά την οποία ο όμιλος «προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση εν δυνάμει εταίρων για τη δραστηριότητά του στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Gap είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα καταστήματά του στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ιταλία μέχρι τον Ιούνιο 2021.

Στις 25 Ιουνίου στη Γαλλία, η Αρχή Ανταγωνισμού έδωσε την έγκρισή της για την εξαγορά από το επενδυτικό ταμείο FIB των 21 γαλλικών καταστημάτων του Gap.

Στην Ιταλία, ο Gap λέει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με «έναν εταίρο», τον οποίο δεν κατονομάζει, για την ενδεχόμενη πώληση των καταστημάτων του.

Σχετικά Tags

Gap

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here