«Από τον Ιανουάριο του 2020, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία με 23 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 800.000 νεκρούς μέχρι στιγμής. Ενας εξαιρετικά μεταδοτικός κορωνοϊός που αποδείχθηκε, δυστυχώς, μη εποχικός. Οπως γνωρίζετε ήδη, η διάθεση εμβολίου με βάση τον προγραμματισμό της Ε.Ε. και των φαρμακευτικών εταιρειών προβλέπει τη σταδιακή χορήγηση, αρχής γενομένης από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Μπορεί επιδημιολογικά να είμαστε πολύ χαμηλά –στην 132η θέση παγκοσμίως σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού– από την αρχή της πανδημίας, μπορεί να εμφανίζουμε πολύ χαμηλότερη έξαρση μετά την άρση του lockdown σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται. Οι επόμενοι μήνες είναι εξίσου κρίσιμοι με τους δύο πρώτους της πανδημίας.

Οπως τότε –με υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία και σύμπνοια– αναχαιτίσαμε την πανδημία, αναλόγως οφείλουμε να πράξουμε και πάλι. Μία ακόμη φορά, ώστε η έναρξη των εμβολιασμών να μας βρει σε θέση πλεονεκτική. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here