Τι και αν είναι δύσκολο να φανταστούμε την Γερμανία χωρίς την «αιώνια καγκελάριό» της; Η Άγκελα Μέρκελ μετά από 15 χρόνια στο τιμόνι της ατμομηχανής της ευρωζώνης πρόκειται να βγει στη σύνταξη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως είναι λογικό, να κάνει με αυτό τον τρόπο ένα νέο ξεκίνημα. Αν και η ίδια αποφεύγει να μιλά για τα πλάνα της, με αφορμή την συνταξιοδότησή της μια επιθυμία της από το παρελθόν επανήλθε.

Συγκεκριμένα, πριν μερικά χρόνια -όταν η Άγκελα Μέρκελ διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook- αποκάλυψε μέσα από την στήλη «Το Όνειρό Μου» πως θέλει πολύ ένα «ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ».

Πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος του περιοδικού DB-Mobil των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn AG) την ρώτησε αν διατηρεί ακόμη την ίδια επιθυμία και εκείνη απάντησε πως το όνειρο για το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό στις αχανείς εκτάσεις της Ρωσίας ή στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ παραμένει, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σχεδιάσει κάτι. Το πιο λογικό όμως είναι να την δούμε κάποια στιγμή να το πραγματοποιεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έπειτα.

Πέρα όμως από το ταξίδι αυτό, η καγκελάριος δεν έχει αποκαλύψει τίποτα άλλο σχετικά με το μέλλον της.

Πηγή: MustLoading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here