Τη Δευτέρα, καθώς το μελτέμι θα υποχωρεί, οι θερμές αέριες μάζες που έφεραν τον καύσωνα στη νότια Ευρώπη, θα πλησιάσουν τη χώρα μας. Θα μας επηρεάσουν τις επόμενες 3-4 μέρες, όχι όμως με θερμοκρασίες καύσωνα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 35 στα βόρεια, 36-37 στη δυτική Ελλάδα, 33-35 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, όπως και στο Αιγαίο.

Στο Ιόνιο, θα πνέει ήπιος δυτικός άνεμος 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-5, τοπικά στα κεντρικά και νότια κυρίως τμήματα, μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-35, με δυνατό βόρειο ρεύμα 4-6 και στον Ευβοϊκό μέχρι και 7 μποφόρ.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με τον ήλιο να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Την Τρίτη, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και πιθανόν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας να βρέξει τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.


Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here