Η νέα ταινία Then Barbara Met Alan έρχεται στη μεγάλη οθόνη για να μας συστήσει δύο σπουδαίους ανθρώπους, την Barbara Lisicki και τον Alan Holdsworth. Πρόκειται για την ιστορία δύο ακριβιστών, που πάλεψαν και διαμαρτυρήθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα των αναπήρων στην Αγγλία της δεκαετίας του ’90.

Το Then Barbara Met Alan αφηγείται μία πραγματική ιστορία

Πρόκειται για μία ιστορία, όμως, που δεν αναφέρεται συχνά στα βιβλία ιστορίας της Αγγλίας. Η κωμικός Barbara Lisicki και ο μουσικός Alan Holdsworth γνωρίστηκαν και αποφάσισαν πως έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπιζε η κοινωνία ως ανάπηρα άτομα.

Οι ανάπηροι της Αγγλίας, λόγω των νομοθεσιών και της ισχύουσας συμπεριφοράς, συχνά αποκλείονταν από τις καθημερινές δράσεις και φυσικά αντιμετώπιζαν την περιφρόνηση, τόσο του κράτους όσο και της κοινωνίας.

Η Barbara και ο Alan ξεκίνησαν μαζί να συσπειρώνουν τον κόσμο ώστε να διαδηλώνει με φιλήσυχο τρόπο υπέρ των δικαιωμάτων των αναπήρων. Μαζί μάλιστα προσπάθησαν να σταματήσουν έναν τηλεμαραθώνιο, ο οποίος παρουσίαζε τα ανάπηρα άτομα ως αποδέκτες φιλανθρωπίας και όχι ως ανθρώπους με δικά τους δικαιώματα. Έκτοτε, ξεκίνησε μία μοναδική ιστορία, η oποία οδήγησε την Αγγλία να αναθεωρήσει τους νόμους τους και να αναγνωρίσει τα δικαιώματα αναπήρων, ξεκινώντας από τα πιο απλά, όπως η ισότητα στον εργασιακό χώρο ή τις πολιτιστικές δράσεις.

Το καστ και η ομάδα πίσω από τις κάμερες της ταινίας αποτελούνται από ανάπηρα άτομα

Η ταινία δεν ασχολείται με τα δικαιώματα των αναπήρων μόνο σε επίπεδο σεναρίου, αλλά και πραγματικότητας. Έτσι, πολλά από τα άτομα που συμμετέχουν είτε ως ηθοποιοί είτε ως crew για τη δημιουργία της ταινίας, είναι ανάπηρα. Αυτό αποτελεί μία τρανή απόδειξη σήμερα πως τα άτομα αυτά μπορούν και πρέπει να έχουν ίσες ευκαίρες σε κάθε επάγγελμα.

Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε, πως αυτά που κατάφεραν με τον ακτιβισμό τους η Barbara και ο Alan, δεν ήταν αρκετά για να εξαλείψουν εντελώς τις διακρίσεις εις βάρος των αναπήρων. Αυτή η ταινία αποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση για όσα συχνά ξεχνάμε και για όσα αξίζει να παλέψουμε από εδώ και πέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Black is a state of mind: Βρήκαμε τα πέντε μαύρα ρούχα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη την άνοιξη

Τα 6 skincare συστατικά που χρειάζεται να αποφύγεις αν έχεις ξηρό δέρμα

Πηγή: Savoirville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here