«Η Άγκυρα πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου Ζοζέπ Μπορέλ και Χάικο Μάας εξέφρασαν την ευρωπαϊκή στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις, μετά το πέρας της Ατυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Υπάρχει συμφωνία για να προετοιμασθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ.

Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προσθέτοντας πως υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση μπροστά στην τουρκική συμπεριφορά.

Περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής

Περιοριστικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας πρέπει να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας πως οι σχέσεις με την Άγκυρα είναι περισσότερο από τεταμένες εξαιτίας της διένεξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ο εποικοδομητικός διάλογος είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά Tags

Ζοζέπ Μπορέλ ανατολική Μεσόγειος Τουρκία Ευρωπαϊκή Ένωση Χάικο Μαας

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here