Αναμένεται να λανσαριστεί το 2022

Η Subaru Corporation ανακοίνωσε ότι, το νέο, παγκόσμια εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημά της θα ονομάζεται «Solterra» και είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2022. Το «Solterra» είναι ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας C και θα στηριχθεί στην e-Subaru Παγκόσμια Πλατφόρμα, ειδική για ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV).

Η πλατφόρμα αυτή που αναπτύχθηκε από κοινού από την Subaru και την Toyota, επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων.

Οι δυο εταιρίες έχουν επίσης αναπτύξει από κοινού ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας που περιλαμβάνει προγραμματισμό του προϊόντος, σχεδιασμό και αξιολόγηση της απόδοσης. Γι’ αυτή την εξέλιξη συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το όνομα «Solterra» δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις «Sol» και «Terra», τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Το “Solterra” θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της μάρκας μαζί με τα XV, Forester, Outback και Ascent, ενώ θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας στα μέσα του 2022.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Subaru

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here