Πόσο θα κοστίζει το ανανεωμένο μοντέλο

Από το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησε, το Subaru Forester υπήρξε δημοφιλής επιλογή, καθιερώνοντας μια σχέση εμπιστοσύνης βασισμένη σε ένα αξιόπιστο σύνολο με κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης.

Έτσι το Forester έχει καθιερωθεί ως ένα από τα best-sellers της φίρμας φτάνοντας πωλήσεις 357.000 μονάδων στην Ευρώπη, ενώ η συνολική παγκόσμια παραγωγή του φτάνει περίπου τα 4,5 εκατομμύρια μονάδες.

Η τελευταία γενιά Forester (ΜΥ 2022) παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση στα εξής σημεία: νέες λειτουργίες ασφαλείας, περισσότερες δυνατότητες, βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και νέα χαρακτηριστικά άνεσης.

Ασφαλέστερο από ποτέ το 2022 MY Forester έχει στον βασικό του εξοπλισμό νέες τεχνολογίες ασφαλείας του Eye Sight Driver Assist. Το βελτιωμένο Eye Sight διαθέτει ευρύτερο οπτικό πεδίο (σχεδόν διπλάσιο) με 11 λειτουργίες ασφαλείας μεταξύ των οποίων 3 νέες:1) Automatic Emergency Steering, 2) Adaptive Cruise control με Lane Centering και 3)Lane Departure Prevention που αναγνωρίζει επιπλέον ως λωρίδα την άκρη του δρόμου ή το γρασίδι.

Με κορυφαία τετρακίνηση & συστήματα ασφάλειας

Το σύστημα Pre-Collision Braking προσφέρει πλέον εκτεταμένη υποστήριξη για την αποφυγή σύγκρουσης σε διασταυρώσεις. Το Driver Monitoring System, η τεχνολογία της Subaru που αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και τον προειδοποιεί σε περίπτωση κούρασης ή απόσπασης προσοχής, που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του καθίσματός του, των καθρεπτών και του κλιματισμού, έχει εμπλουτιστεί με μια νέα λειτουργία ελέγχου χειρονομιών που επιτρέπει στον οδηγό να ανεβάζει και να μειώνει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία του αυτόματου συστήματος ελέγχου κλιματισμού με την κίνηση του χεριού του.

Το ανανεωμένο Forester πατάει στην Subaru Global Platform (SGP) που προσφέρει καλύτερο έλεγχο και σταθερότητα, βελτιωμένη απόδοση αποφυγής κινδύνου, ακόμα πιο γρήγορη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και εξαιρετικά χαμηλούς κραδασμούς. Τα βελτιωμένα ελατήρια και οι αποσβεστήρες εμπρός και πίσω ανάρτησης παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και πιο ευέλικτο χειρισμό.

Το Forester εξακολουθεί να διαθέτει την συμμετρική μόνιμη τετρακίνηση (S-AWD), σήμα κατατεθέν της μάρκας, που παρέχει σιγουριά και ικανότητες κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ η Ενεργή Κατανομή Ροπής προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και επιδόσεις στις στροφές. Tο μοντέλο προσφέρει συνδυασμό της συμμετρικής μόνιμης τετρακίνησης με το κινητήριο σύνολοe-BOXER. Ο 2λιτρος κινητήρας DIBOXER συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέσα και κατά μήκος του συστήματος CVT Lineartronic, πετυχαίνοντας πιο ομαλή, 30% πιο γραμμική επιτάχυνση με απόκριση και ροπή υψηλής απόκρισης.

Υβριδικό σύστημα κίνησης

Το κινητήριο σύστημα e-BOXER προσαρμόζει την αναλογία κατανομής ισχύος μεταξύ του κινητήρα άμεσου ψεκασμού (DI) 2,0 λίτρων και του ηλεκτροκινητήρα ώστε να ταιριάζει με το στιλ και τις συνθήκες οδήγησης, εναλλάσσοντας μεταξύ 3 λειτουργιών οδήγησης: λειτουργία κινητήρα, λειτουργία ηλεκτροκινητήρα (EV) και λειτουργία Motor Assist. Από στάση ή σε χαμηλή ταχύτητα, μόνο ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτεί το όχημα για αθόρυβη οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος και της μπαταρίας, μπορεί να οδηγεί πλήρως ηλεκτρικά για αποστάσεις που κυμαίνονται έως περίπου 1,6 χλμ και να φτάσει σε ταχύτητες έως και 40 χλμ/ώρα. Στις μεσαίες ταχύτητες, η ισχύς που συνδυάζεται τόσο από τον κινητήρα όσο και από τον ηλεκτροκινητήρα δίνει γραμμική απόκριση, επιτάχυνση με βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, ενώ στις υψηλές ταχύτητες ο 2λιτρος κινητήρας κινεί το όχημα ενώ επαναφορτίζει την μπαταρία.

Το σύστημα SI-DRIVE της Subaru προσφέρει στον οδηγό επιλογές διαχείρισης της απόδοσης του αυτοκινήτου διαλέγοντας μία από τις “Intelligent” (“I”) και “Sport” (“S”) λειτουργίες. Το ανανεωμένο SUV διαθέτει και το e-Active Shift Control που ενεργοποιείται αυτόματα όταν βρίσκεται στη λειτουργία «S» του SI-DRIVE για πιο ευέλικτη και γρήγορη οδήγηση, ειδικά σε δρόμους με στροφές.

Ευρύχωρο, Πρακτικό, με εκτός δρόμου ικανότητες

Με 22 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, το Forester είναι κατάλληλο για περιπέτειες off-road, ενώ το X-Mode διπλής λειτουργίας (λειτουργίες “Snow/Dirt” και “Deep snow/ Mud”) προσφέρει τώρα βελτιωμένες λειτουργίες, κατάλληλες για ποικίλες καιρικές και οδικές συνθήκες. Επίσης προστέθηκε μια λειτουργία ελέγχου που αποκαθιστά το X-Mode, με δυνατότητα αυτόματης επανασύνδεσης μόλις η ταχύτητα του οχήματος πέσει στα 35 χλμ/ώρα ή λιγότερο, επιτρέποντας στους οδηγούς να συγκεντρωθούν περισσότερο στην οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να χειριστούν ξανά το διακόπτη. Η λειτουργία Hill Descent Control που διατηρεί αυτόματα μια σταθερή ταχύτητα όταν βρίσκεται σε κατηφόρα χωρίς ο οδηγός να πατά το φρένο, έχει βελτιωθεί έτσι ώστε το φρένο να απελευθερώνεται όταν πατηθεί περαιτέρω το γκάζι και να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την απελευθέρωση του γκαζιού. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να εστιάσει πλήρως στο τιμόνι ενώ οδηγεί.

Το νέο Forester προσφέρει ελκτική ικανότητα 1870 κιλών, είναι ακόμα πιο ευρύχωρο από ποτέ, διαθέτει άνετη ποιοτική καμπίνα και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (509 λίτρα) χάρη στη συμπαγή μπαταρία που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στον διαθέσιμο χώρο (με το πίσω κάθισμα ανυψωμένο). Ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ φτάνει στα 1.779 λίτρα με τα καθίσματα κατεβασμένα, ενώ προσφέρει χώρο φόρτωσης μήκους έως και 1,98 μέτρων. Σε αυτόν έχουν τοποθετηθεί άγκιστρα φορτίου στο πάνω μέρος για διευκόλυνση της ασφαλούς ανάρτησης και σταθεροποίησης των αποσκευών.

Το 2022 Forester εξωτερικά βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία «Dynamic Solid» με επανασχεδιασμένα εμπρός μέρος, μάσκα, προβολείς και καλύμματα προβολέων ομίχλης, ενώ διατίθεται σε 3 νέα χρώματα (“Cascade Green Silica”, “Brilliant Bronze Metallic”και“Autumn Green Metallic”).

Τέλος, διατίθεται με οθόνη πλοήγησης 8 ιντσών και διαθέτει το πιο σύγχρονο σύστημα infotainment συμβατό με Apple Car Play και Android AutoTM.

Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου είναι από 39.990 έως 50.350 ευρώ.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Subaru Forester

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here