Ο «Dry January», η εκστρατεία για τη δημόσια υγεία που παροτρύνει τους ανθρώπους  να απέχουν από το αλκοόλ για το μήνα Ιανουάριο, δεν είναι μία νέα συνήθεια. Ωστόσο, ο πρώτος μήνας του 2021 είναι διαφορετικός. Βρισκόμαστε σε καραντίνα και για πολλούς ανθρώπους ένα ποτήρι κρασί στο τέλος της ημέρας, είναι το μοναδικό σημάδι που μία απαιτητική μέρα εργασίας έφτασε στο τέλος της. Είναι μία αληθινή πηγή άνεσης και συνήθειας.

«Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν στο αλκοόλ ένα καταφύγιο για να αντιμετωπίσουν το άγχος ή την πλήξη. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως η εργασία από το σπίτι οδηγείς σε αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ από το σπίτι», αναφέρει ο Dr Joseph R. Volpicelli, διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου ιατρικής για τον Εθισμό. «Γι’ αυτό το λόγο, ο Ιανουάριος της αποχής μπορεί να προκαλέσει μια βαθύτερη επανεξέταση για τη σχέση τους με το ποτό».

Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μαγική αλλαγή μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Η διακοπή από το αλκοόλ για λίγες εβδομάδες δε θα βελτιώσει τη συνομική ευεξία σου. Αλλά είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να αξιολογήσεις αν τελικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Και παρακάτω θα διαβάσεις 4 λόγους ώστε να το καταφέρεις.

1) Κράτησε το ποτό μακριά από το μυαλό σου

Από τη στιγμή που μπήκαμε σε καραντίνα, αρκετοί από εμάς αναδιοργανώσαμε το χώρο μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε αρκετό χρόνο μέσα στο σπίτι. Βάλαμε τους αλτήρες και τα λάστιχα σε πρώτο πλάνο ώστε να τα θυμόμαστε όταν περνάμε από το σαλόνι στην κουζίνα και να γυμναζόμαστε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το ποτό αλλά από την ανάποδη. Κλείσε το αλκοόλ σε ένα ντουλάπι που δύσκολα ανοίγεις και μην το ανοίξεις μέχρι να φύγει ο Ιανουάριος. Είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε να μη βλέπεις μπροστά σου την πρόκληση και να το αποφεύγεις.

2) Νέες κοινωνικές δραστηριότητες

Είτε με φίλο είτε με σύντροφο. Βάλε στην καθημερινότητά σου κοινωνικές δραστηριότητες που η κατανάλωση αλκοόλ δε συνάδει. Μεγάλους περιπάτους, τρέξιμο, ποδήλατο ή ακόμη και επιτραπέζια παιχνίδια που θα σε κάνουν να διασκεδάσεις και να ξεχαστείς από τον εθισμό. Η πρόκληση με τον φίλο/σύντροφο είναι πάντα πιο διασκεδαστική και στις δύσκολες στιγμές θα ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον.

3) Ανακάλυψε τι σου αρέσει να πίνεις που δεν είναι ποτό

Μπύρες χωρίς αλκοόλ, ενεργειακά ποτά, αναψυκτικά, χυμοί και αρκετό καιρό. Ναι τίποτα από τα προηγούμενα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το αλκοόλ αλλά μπορούν να ξεγελάσουν τη γεύση σου και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

4) Ημερολόγιο

Η παρακολούθηση της εξέλιξης είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία. Μπορεί να σε βοηθήσει να διαπιστώσεις πράγματα που δεν είναι εμφανή από την αρχή, όπως η απώλεια βάρους ή τα επίπεδα άγχους. Τα πρωινά σου θα γίνουν σίγουρα πιο ευχάριστα και η σύγκριση με τον προηγούμενο μη νηφάλιο μήνα θα σε κάνει να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here