Εκτίθεται δίπλα στο Voiturette B του 1906

Η Skoda Auto προχώρησε σε δωρεά του πρώτου Enyaq iV που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο στη Mladá Boleslav, στο Εθνικό Μουσείο Τεχνολογίας της Τσεχίας, στην Πράγα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV στέκεται πλέον ως έκθεμα δίπλα σε πολλά άλλα ορόσημα από την ιστορία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Voiturette B του 1906. Αυτό το όχημα είχε δοθεί στο μουσείο πριν από 86 χρόνια από τον ίδιο τον Václav Klement, έναν από τους ιδρυτές της Laurin &Klement, από την οποία στη συνέχεια προήλθε η Skoda.

Ο Karel Ksandr, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Τεχνολογίας της Τσεχίας εξηγεί: «Το 1935, όταν το τότε Τεχνικό Μουσείο της Τσεχοσλοβακίας βρισκόταν ακόμη στο παλάτι Schwarzenberg στο Hradčany, η πρώτη συλλογή αυτοκινήτων δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Václav Klement.

Εκείνη την εποχή, ο συνιδρυτής της Laurin & Klement, που μετεξελίχθηκε στη σημερινή Skoda, επαναγόρασε ένα Laurin & Klement Voiturette B του 1906, από έναν από τους πρώτους πελάτες του. Το αυτοκίνητο αυτό, μαζί με τρεις μοτοσυκλέτες και ιστορικά ιδρυτικά έγγραφα της εταιρείας του, δώρισε στο μουσείο ενώ χρηματοδότησε και μέρος της κατασκευής του κτιρίου του.

Το Εθνικό Μουσείο Τεχνολογίας αναγνωρίζει την ιστορική σημασία του νέου εκθέματος, του πρώτου Enyaq iV, το οποίο συμπληρώνει τα κλασικά μοντέλα της μάρκας στη συλλογή μας.»

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Skoda

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here