Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορείται ότι ίδρυσε μια οργάνωση που υποκίνησε τους Ρώσους να παρανομήσουν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, που είναι ήδη φυλακισμένος για απάτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία ότι ίδρυσε μια οργάνωση που υποκίνησε τους Ρώσους να παρανομήσουν, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας.

Η νέα κατηγορία, «προσβολή της ταυτότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών», επισύρει ποινή φυλάκισης 3 ετών, τονίζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Επιτροπή Έρευνας κατηγορεί τον Ναβάλνι πως δημιούργησε μια οργάνωση η οποία παραβίασε τα δικαιώματα των Ρώσων, καθώς το Ίδρυμά του κατά της Διαφθοράς (FBK), το οποίο η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «εξτρεμιστική» οργάνωση και το απαγόρευσε τον Ιούνιο, «παρότρυνε τους πολίτες να διαπράξουν παράνομες ενέργειες», κυρίως «καλώντας τους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που δεν είχαν την άδεια των αρχών».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι και οι συνεργάτες του «οργάνωσαν την προβολή στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο και στις σελίδες του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς δημοσιεύσεων όπου καλούσαν τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, τις οποίες δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, τον Ιανουάριο», όταν πραγματοποιούνταν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της σύλληψης του Ναβάλνι.

«Ο Ναβάλνι γνώριζε εκ των προτέρων την παράνομη φύση» αυτών των διαδηλώσεων, εκτιμούν οι ερευνητές.

Σχετικά Tags

Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here