Η θρησκευτική οργάνωση «Μάρτυρες του Ιεχωβά» έχει χαρακτηρισθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο εξτρεμιστική

Το περιφερειακό δικαστήριο του Κρασνοντάρ καταδίκασε τον ηλικίας 59 ετών Μάρτυρα του Ιεχωβά, Βλαντίμιρ Σκατσιντούμπ, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε εξτρεμιστική οργάνωση στην οποία προσπαθούσε να προσηλυτίσει άτομα, αναφέρει η ιστοσελίδα «Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ρωσία».

Στις 29 Απρίλιου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του αναπήρου Βλαντίμιρ Σκατσιντούμπ και της συζύγου του Γκαλίνα που είναι επίσης ανάπηρη. Δύο μήνες αργότερα η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη. Η ανάκριση χαρακτήρισε τις συναντήσεις των πιστών και τις συζητήσεις για την Βίβλο «Επικίνδυνες για την κοινωνία και το κράτος», ενώ ο ανακριτής Βιτάλι Βέτερ κατηγόρησε τον Σκατσιντούμπ ότι «ασκούσε τον ρόλο του ιεροκήρυκα».

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του δήλωσε ότι είναι αθώος. «Η συνείδησή μου είναι καθαρή. Δεν έκανα κανένα κακό ούτε εναντίον των ανθρώπων, ούτε εναντίον του κράτους. Και στα μάτια του Θεού θα εξέλθω από εδώ αθώος», είπε ο Σκατσιντούμπ, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι διώξεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά άρχισαν το 2017 όταν με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» χαρακτηρίσθηκαν εξτρεμιστική οργάνωση. Έκτοτε εναντίον τους ασκούνται συστηματικά ποινικές διώξεις και πραγματοποιούνται έρευνες στα σπίτια τους.

Στις 11 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι μάρτυρες του Ιεχωβά υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια κατά την διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια τους. Στον Νικολάι Μαρίνοφ έδιναν κλωτσιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα μπροστινά του δόντια, ενώ τον Ανατόλι Ραζνταμπάροφ τον απείλησαν με βιασμό.

Η θρησκευτική οργάνωση «Μάρτυρες του Ιεχωβά» έχει χαρακτηρισθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο εξτρεμιστική οργάνωση και έχει τεθεί εκτός νόμου.

Σχετικά Tags

μάρτυρας Ιεχωβά Ρωσία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here