Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι διαθέτει χημικό οπλοστάσιο

Ως αβάσιμη και παράλογη απέρριψε το Κρεμλίνο την έκκληση των ΗΠΑ προς την Ρωσία να καταστρέψει τα χημικά της όπλα, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει καταστρέψει τα

της όπλα πριν από πολλά χρόνια συμμορφούμενη προς τη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων και περιμένει ανάλογα βήματα από τους συνομιλητές της.

«Η Ρωσία ήδη πριν από πολλά χρόνια ανακοίνωσε και πιστοποίησε την καταστροφή ολόκληρου του χημικού οπλοστασίου στο έδαφος της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμιτρι Πεσκόφ προσθέτοντας ότι η Ρωσία «έχει εφαρμόσει πλήρως τους όρους της συγκεκριμένης Σύμβασης». Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία δεν διαθέτει χημικά όπλα». «Μάλιστα περιμένουμε μερικοί από τους συνομιλητές μας τα εφαρμόσουν επίσης τους όρους της συνθήκης», είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις χώρες εκείνες που διαθέτουν στο έδαφος τους χημικά όπλα και συνεπώς «υπό το φως της πραγματικότητας αυτής παρόμοιες δηλώσεις στερούνται φυσικά λογικής, είναι αβάσιμες και στην ουσία συνιστούν απόπειρα να καμουφλάρουν την πολιτική του περαιτέρω περιορισμού της Ρωσίας που υιοθετούν» .

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι ο λόγος της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία ήταν η χρήση από την Ρωσία χημικών όπλων εναντίον των ίδιων της των πολιτών.

Σχετικά Tags

Ρωσία χημικά όπλα ΗΠΑ

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here