Θα μιλήσουν για το εμπόριο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις στρατιωτικές δραστηριότητες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια ψηφιακή σύνοδο τη Δευτέρα, είπαν σήμερα πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εν μέσω εντάσεων για το εμπόριο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις στρατιωτικές δραστηριότητες.

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο διαφωνούν για θέματα όπως η προέλευση της πανδημίας Covid-19 έως και το αναπτυσσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας. Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η άμεση επικοινωνία με τον Σι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η σχέση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να κλιμακωθεί σε διαμάχη.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει σχετικά.

Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ μίλησαν τελευταία φορά στις 9 Σεπτεμβρίου, σε μια 90λεπτη συνομιλία, η οποία, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, επικεντρώθηκε σε οικονομικά ζητήματα, την κλιματική αλλαγή και την Covid-19, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Χθες, οι δύο χώρες αποκάλυψαν το πλαίσιο μιας συμφωνίας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Σκωτία, που στοχεύει να προωθήσει τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Tags

Κίνα Σι Τζινπίνγκ ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here