Σίγουρα έχεις ακούσει για τα οφέλη της γυμναστικής. Ευεξία, σμιλευμένο σώμα, ανεβασμένη διάθεση και λίμπιντο. Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και δημοσιεύτηκε πρόσφατα, τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Η αυξημένη απόδοση στο γυμναστήριο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και συγκεκριμένα στην επιδείνωση των ικανοτήτων μας στο σεξ.

Το συμπέρασμα βασίζεται σε μια έρευνα που συμμετείχαν 1.000 άνδρες και ερωτήθηκαν μεταξύ άλλων για τις προπονητικές τους συνήθειες και τη λίμπιντό τους. Από το πόσο συχνά έκαναν σεξ ή ήθελαν να κάνουν σεξ ή σκέφτηκαν να κάνουν σεξ και ούτω καθεξής. Τόσο η ένταση όσο και η διάρκεια της προπόνησης βρέθηκαν να έχουν αντίστροφη σχέση με τη λίμπιντο. Οι ασκούμενοι χαμηλής και μέτριας έντασης ήταν περισσότερο «καυτοί» σε σύγκριση με τους αντίστοιχους υψηλής έντασης και εκείνοι που έσταζαν λιγότερο ιδρώτα στο διάδρομο ήταν πιθανότερο να προτιμήσουν την εφίδρωση κάνοντας κάτι άλλο (προφανώς σεξ).

Ένα από τα πρωταρχικά οφέλη της γυμναστικής, εκτός από τη διατήρηση υγιούς βάρους, πρόληψη τραυματισμού και καλής ζωής, είναι η ικανότητα να γίνουμε ένας πιο ελκυστικός σεξουαλικός σύντροφος. Τώρα, αυτή η έρευνα, έρχεται να μας πει πόσο όσο περισσότερο γυμναζόμαστε, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να περάσουν καλά στο σεξ. Τραγική ειρωνεία; Ακόμη ένα σημάδι πως το 2020 γελάει μαζί μας; Ενδεχομένως.

Αλλά ενδεχομένως και όχι. Διότι το κλειδί, γι’ ακόμη μία φορά, βρίσκεται στν αυτοσυγκράτηση. Στη μετριοπάθεια. Η έντονη άσκηση είναι καλή για όλους αλλά το παν μέτρον άριστον είναι το απόφθεγμα της ημέρας. Το να βρίσκεις μέρες να ξεκουράζεις τον οργανισμό σου και το σώμα σου από την έντονη άσκηση είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ας παραμείνουμε σε φόρμα χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουμε τη σεξουαλική μας ζωή.

Και το σώμα μας σίγουρα θα είναι ευγνώμων γι’ αυτό.


Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here