Αμφότεροι πολεμούσαν κατά των ρωσικών δυνάμεων ως εθελοντές

Ένας Βρετανός σκοτώθηκε στην Ουκρανία ενώ ένας άλλος αγνοείται, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε στην Ουκρανία και στηρίζουμε την οικογένειά του» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Sky News.

«Πληροφορούμαστε ότι ένας Βρετανός υπήκοος αγνοείται στην Ουκρανία… αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες» για το θέμα αυτό.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο προσώπων ή τι έκαναν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο Βρετανοί πολίτες πολεμούσαν κατά των ρωσικών δυνάμεων ως εθελοντές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει τη συγκρότηση μιας “διεθνούς λεγεώνας” ξένων εθελοντών για να τον βοηθήσει να υπερασπιστεί την Ουκρανία.

Οι βρετανικές αρχές τότε είχαν συμβουλεύσει επισήμως τους πολίτες τους να μην πάνε στην Ουκρανία να πολεμήσουν, ωστόσο κάποιοι έφυγαν για το μέτωπο.

Σχετικά Tags

Ρωσία Ουκρανία Μεγάλη Βρετανία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here