Τα έχεις δει σε κάποια γωνία στο γυμναστήριο. Ενδεχομένως να μην τα έχεις σε εκτίμηση. Ίσως να είσαι από τους τύπους που στο δίλημμα που σου θέτουν, πάντα επιλέγεις τους αλτήρες. Αλλά αυτά είναι εκεί και σε περιμένουν. Στωικά, θέλουν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος.

Ναι φυσικά μιλάμε για τα kettlebell. Εξάλλου σ’ είχαμε προϊδεάσει από τον τίτλο.

Υπάρχει κάτι το μοναδικό σχετικά με τα kettlebell. Σου δίνουν την ευκαιρία να γυμνάσεις κάθε κομμάτι του σώματός σου την ίδια στιγμή, ακολουθώντας το σωστό superset. Πόδια, ώμοι, κοιλιά, πλάτη, χέρια, τα πάντα όλα παίρνουν φωτιά. Ταυτόχρονα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για αερόβια γυμναστική και θα χρειαστείς πετσέτα για να μαζέψεις τον ιδρώτα από το πάτωμα.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Αρχικά θα χρειαστείς ένα ζευγάρι kettlebell και έναν μικρό χώρο ώστε να το επιτύχεις. Αφήνεις  τα δύο kettlebell στο πάτωμα με τη λαβή προς τα πάνω και παίρνεις μία βαθιά ανάσα διότι αυτό που θα σου δείχνει ο personal trainer, Jay T. Maryniak, είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό παραπάνω, δουλεύεις όλες τις μυϊκές μάζες και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις τον κορμό σου σταθερό ώστε να αποφύγεις κάποιον τραυματισμό. Πραγματοποιείς το superset για 5 φορές συνεχόμενα, έπειτα ξεκουράζεσαι για ένα λεπτό και το κάνεις για 8 sets. Όσον αφορά το βάρος του kettlebell, επίλεξε κάποιο που θα κρατήσει τους ώμους σε καλή φόρμα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, οπότε πρέπει να βρεις τα σωστά κιλά σου.

Α και μην ξεχάσεις την πετσέτα, γιατί ο μεταβολισμός σου θα αρχίσει να καίει σαν τρελός.

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here