Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στο Κάιρο μετέφερε το μήνυμα

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στο Κάιρο, Ντιαμπ Αλ Λουχ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου ‘Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Αιγυπτιακού Υπουργείου Υγείας και των ιατρικών ομάδων του για το άνοιγμα των νοσοκομείων τους στους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα την Αίγυπτο που στέκεται δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και καταβάλλει προσπάθειες για να σώσει τις ζωές των τραυματισθέντων στη Λωρίδα της Γάζας από τη βάναυση ισραηλινή επιθετικότητα και να τους περιθάλψει ώστε να θεραπευτούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε ο κ. Αλ Λουχ.

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής για την υποδοχή των τραυματιών από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

«Η παλαιστινιακή πρεσβεία στο Κάιρο συνεχίζει το συντονισμό της με το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές για τη μεταφορά και τη νοσηλεία των τραυματιών από τη Γάζα», τονίζει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνος έστειλε ήδη την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο παράρτημά της στο Βόρειο Σινά για να υποστηρίξει τα θύματα των συνεχιζόμενων γεγονότων στην Παλαιστίνη. «Η κατάσταση ετοιμότητας για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχει αυξηθεί και παρέχεται ιατρική και ψυχολογική στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε δήλωσή της η Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνος, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας τρία νοσοκομεία του βορείου Σινά, αυτό της Ισμαηλίας, το «Αμπού Χαλίφα» και το «30 Ιουνίου».

Μάλιστα, το Αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας εξέδωσε απόφαση με την οποία ανέστειλε τις διακοπές όλου του προσωπικού των συγκεκριμένων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, στέλνοντας και έκτακτο προσωπικό και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν αρκετές φιάλες αίματος και τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων.

Σχετικά Tags

Αίγυπτος Λωρίδα της Γάζας Παλαιστίνη

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here