Πόσο θα κοστίζει

«Τα τετρακίνητα οχήματα ταιριάζουν μόνο στις εκτός δρόμου διαδρομές». «Τα Plug-in Hybrid αποδίδουν μόνο στις αστικές συνθήκες».

«Ένα σκληροτράχηλο «τζιπ» δεν μπορεί να είναι τεχνολογικά προηγμένο και με σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας». Όλα τα παραπάνω αποτελούν στερεότυπα, τα οποία η Jeep –ισχυρίζεται- ότι, καταρρίπτει με τη νέα γκάμα των Renegade και Compass, τα οποία παράλληλα προσφέρονται με χαμηλότερο κόστος αγοράς και χρήσης (χάρη στους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6D-Final) που παρά την υψηλή απόδοση εκπέμπουν χαμηλότερα επίπεδα ρύπων ακόμα και στις πλέον αυστηρές δοκιμασίες του κύκλου WLTP.

Παράλληλα με τους σύγχρονους κινητήρες, οι νέες εκδόσεις εφοδιάζονται με το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων UConnect, το οποίο εκτός των άλλων επιτρέπει στο χρήστη του αυτοκινήτου να παρακολουθεί την κατάσταση (επίπεδο καυσίμου, πίεση ελαστικών, κτλ.) του οχήματος του, να προγραμματίζει τη λειτουργία του κλιματισμού, ή ακόμα και να κλειδώνει-ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο του από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Αντίστοιχα προηγμένες είναι και οι λύσεις σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), έτσι ώστε τα Renegade και Compass να προσφέρουν το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας σε κάθε διαδρομή.

Τα πιο αποδοτικά Jeep στην ιστορία

Για πρώτη φορά στην 80χρονη ιστορία της, η Jeep, προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο κινητήρων, με εκδόσεις βενζίνης, diesel, αλλά Plug-in Hybrid με το πρωτοποριακό σύστημα 4xe. Στην περίπτωση του Renegade οι κινητήρες Turbo των 1.0 (120 ίπποι) και 1.3 (150 ίπποι και αυτόματο) λίτρων τεχνολογίας MultiAir III, συνδυάζουν την ισχύ με την υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές για βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, υψηλή ελκτική ικανότητα και άνεση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Αντίστοιχα, ο αναβαθμισμένος πετρελαιοκινητήρας MultiJet των 1.6 λίτρων έχει αυξημένη απόδοση στους 130 ίππους και μέση κατανάλωση (WLTP) μόλις 4,4λίτρων/100χλμ.

Το Compass εφοδιάζεται με τον κινητήρα Turbo 1.3 σε δύο εκδόσεις απόδοσης (130 ίπποι με μηχανικό κιβώτιο και 150 ίπποι με αυτόματο κιβώτιο), καθώς και τον ανανεωμένο diesel 1.6 MultiJet των 130 ίππων. Και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο προσφέρει υψηλή απόδοση (190 ή 240 ίππους ανάλογα με την έκδοση), χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 1,9 λίτρα/100χλμ.), δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά με αυτονομία έως 50χλμ., αλλά και το πιο αποτελεσματικό σύστημα τετρακίνησης στην ιστορία της Jeep.

Οι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε όλες τις εκδόσεις έχουν και σαν αποτέλεσμα τα Renegade και Compass να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές και με χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το ποσό καταβολής τελών κυκλοφορίας κυμαίνεται ανάλογα την έκδοση μεταξύ 90 και 110 ευρώ ανά έτος, ενώ οι Plug-in Hybrid εκδόσεις 4xe, με εκπομπές CO2 κάτω των 50γρμ./χλμ. απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, αλλά και την καταβολή φόρου χρήσης από τους κατόχους εταιρικών αυτοκινήτων.
Η νέα γκάμα των Renegade και Compass, είναι διαθέσιμη στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της μάρκας, με τιμές από 17.900 και 22.400 ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα όλες οι εκδόσεις καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Jeep

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here