Η πανδημία είναι και πάλι δίπλα μας. Με εκκωφαντικό τρόπο και πιο σαρωτικός αυτήν τη φορά, ο Covid-19 ήρθε να τεστάρει τις αντοχές μας. Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση ετοιμάζονται ν’ ανακοινώσουν καθολικό lockdown στην Αττική (ενδεχομένως και σε όλη τη χώρα) και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση που βιώσαμε και την προηγούμενη Άνοιξη.

Η ψυχική υγεία μας δοκιμάζεται και μαζί της δοκιμάζεται η ευεξία και η σωματική υγεία. Διότι αυτά, παρότι το αγνοούμε λανθασμένα, πηγαίνουν πακέτο. Τα γυμναστήρια έχουν βάλει «λουκέτο» για δεύτερη φορά και η ατομική άσκηση θα τιμηθεί εκ νέου. Οι εναλλακτικές βρίσκονται στο καθημερινό τρέξιμο στο δρόμο ή για τους «μερακλήδες» το να κάνουν το σπίτι τους γυμναστήριο.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει με τον πιο απλό τρόπο.

Μία γωνία στο σπίτι σου είναι ικανή να μετατρέψει το σώμα σου σε πολεμική μηχανή και να δεις εκπληκτικά αποτελέσματα. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα αναλογιστείς μήπως έχανες το χρόνο σου στα γυμναστήρια και πλήρωνες συνδρομές για personal. Η απάντηση στη νωχελικότητα της καραντίνας είναι η καλλισθενική γυμναστική και θα γίνει η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια, όταν θέλεις να ξεδώσεις.

Τι θα χρειαστείς; Έναν καναπέ, ένα πάτωμα, μία πετσέτα και αρκετή υπομονή. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις σ’ ένα πρόγραμμα 8 ασκήσεων το οποίο θα δεις στο παρακάτω βίντεο και οφείλεις να ακολουθήσεις σε 3 γύρους. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

2:31 handstand push ups 10 επαναλήψεις

3:43 push up to 90degree hold 10 επαναλήψεις

4:53 deep push ups 15 επαναλήψεις

6:02 tricep extensions 15 επαναλήψεις

7:12 bent over row deadlift 10 επαναλήψεις

8:24 dumbbel curls 7 επαναλήψεις

10:02 russian twist 15 επαναλήψεις από κάθε πλευρά

10:46 squat lunges 30 δευτερόλεπτα

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here