Άνοιξαν οι παραγγελίες

Η EQA είναι το όνομα του Bενιαμίν της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κόσμου της Mercedes-EQ. Τα διακριτικά EQ σημαίνουν ευφυής ηλεκτρική κινητικότητα.

Η Mercedes-Benz, με την επωνυμία προϊόντων και τεχνολογιών EQ, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό brand, ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας για προϊόντα, υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες. H EQA, ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια compact αυτοκινήτων Μercedes.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση και ο διαισθητικός χειρισμός είναι τα δύο κυριότερα χαρακτηριστικά της EQA.

Η παραγωγή της EQA στο εργοστάσιο της μάρκας στο Rastatt της Γερμανίας ξεκίνησε το 2020.

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 17,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km)  με 140 kW (190 hp) και αυτονομία κατά WLTP 426 χιλιομέτρων, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση.

Η EQA 250 με κίνηση στους εμπρός τροχούς διαθέτει καινοτόμα συστήματα και πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό όσον αφορά στην άνεση, στην ασφάλεια, και στην λειτουργικότητα. Ο βασικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive High beam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7.25 ιντσών.

Ειδική έκδοση Edition 1

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1.Tο εξωτερικό αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες.Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “nevagrey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η ElectricArt και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο αγοραστής της στην επιλογή στοιχείων εξατομίκευσης του αυτοκινήτου του:

– Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1), το πακέτο Premium και το πακέτο Premium Plus.

Φόρτιση και παροχές στην Ελλάδα

Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC).  Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά (10-80% SoC).

Παράλληλα, η Mercedes-Benz Ελλάς αναπτύσσει διαρκώς υπηρεσίες και προϊόντα για την υποστήριξη των πελάτων που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος Drive Green Welcome, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

Τέλος, οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Ο βασικός εξοπλισμός της EQA για την Ελλάδα περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, Προβολείς LED High Performance, Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα, Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών, Ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, Κάμερα οπισθοπορείας, THERMATIC αυτόματο κλιματισμό, Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Ενεργή υποβοήθηση πέδησης, Πακέτο φωτισμού και ορατότητας, Ράγες οροφής αλουμινίου, Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox & Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο).

Η νέα EQA είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη ανώτατη λιανική τιμή προ φόρων από 39.992 €. Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται στην Λιανική Τιμή Μετά φόρων €43.600.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Mercedes

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here