Ο πρώην πρόεδρος της χώρας επισημαίνει ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού και απειλεί με επισιτιστική κρίση

«Τα ρωσικά τρόφιμα είναι ένα ήσυχο, αλλά τρομακτικό όπλο για τη χώρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως έγραψε στο Telegram, η Ρωσία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών, μαζί με την Ινδία και την Κίνα και ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού. «Η επισιτιστική επάρκεια πολλών χωρών εξαρτάται από τον εφοδιασμό μας. Αποδεικνύεται, ότι τα τρόφιμα μας είναι το σιωπηλό μας όπλο. Ήσυχο αλλά τρομακτικό. Και αν δεν ξέρει ή ξεχνά κανείς, η εξαγωγή των αγροτικών μας προϊόντων υπερβαίνει την εξαγωγή πραγματικών όπλων – Πέρυσι ήταν πάνω από 37 δισ. δολάρια», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Επεσήμανε ακόμη, ότι η Ρωσία θα προμηθεύει τρόφιμα μόνο σε φιλικές χώρες και η εγχώρια αγορά παραμένει προτεραιότητα. Ο Μεντβέντεφ έγραψε επίσης, ότι η Ρωσία δεν θα εμπορεύεται τρόφιμα με «εχθρικές χώρες» και ότι ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων, που εγκρίθηκε το 2014, θα μπορούσε να επεκταθεί. Η Μόσχα αποκάλεσε «εχθρικές χώρες» εκείνες οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τη στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία.

Σχετικά Tags

Τρόφιμα Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here