Την Κυριακή η μέρα θα κυλήσει με αραιή συννεφιά από το πρωί σε όλη τη χώρα. Φαίνεται να πυκνώνουν λίγο οι νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα νωρίς το πρωί στα ανατολικά και στα βόρεια, θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες, οι οποίες λόγω βοριά θα διαλυθούν και δεν θα είναι εκτεταμένες.

Δεν θα μας απασχολήσουν βροχές, υπάρχει όμως μια μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια λόγω της αυξημένης συννεφιάς και της υγρασίας. Μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο αναμένονται στα πιο νότια νησιωτικά τμήματα τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει σε υψηλές τιμές στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αιτία για την μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση βοριάδων , στο Αιγαίο μάλιστα θα είναι ισχυροί μέχρι 5-7 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Στο Ιόνιο ανατολικοί αρχικά , θα στραφούν όμως σε βοριάδες, ασθενείς, 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με μια συννεφιά, αραιή, αλλά θα καλύπτει κατά διαστήματα τον αττικό ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-23 και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-5 στα ανατολικά 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά, με τοπικές ομίχλες το πρωί και περισσότερο ήλιο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Για την επόμενη βδομάδα, τη Δευτέρα οι ομίχλες το πρωί και το βράδυ θα παραμείνουν τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στα νησιά του Αιγαίου. Η βδομάδα θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά και ίσως το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί κοντά στους 20-24 βαθμούς το μεσημέρι και οι άνεμοι βόρειοι αρχικά με ένταση 3-5 μποφόρ, θα στραφούν και πάλι το βράδυ σε νοτιάδες.

Κλείνοντας, την Τρίτη θα πρέπει να περιμένουμε συννεφιά, πυκνές ομίχλες το πρωί σε όλη τη χώρα και βροχές το βράδυ στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, από 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, μέχρι 22-24 στις υπόλοιπες περιοχές. Και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, το βράδυ από τα βόρεια, θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Συννεφιά, λοιπόν , την Τρίτη, με νοτιάδες και συνεπώς και αυξημένα ποσοστά υγρασίας πάλι σε όλη τη χώρα και ομίχλες.


Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here