Θετικά νέα από τη Μόσχα

Το κέντρο Vector επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα δύο ρωσικών εμβολίων κατά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο ρωσικός φορέας δικαιωμάτων καταναλωτών Rospotrebnadzor.

«Το προστατευτικό αποτέλεσμα έχει αποδειχθεί σε αντιδράσεις εξουδετέρωσης, που χρησιμοποιήθηκαν από ορούς που λαμβάνονται από ανθρώπους εμβολιασμένους με τα εμβόλια Sputnik V και EpivacCorona και περιέχουν αντισώματα έναντι του ιού SARS-CoV-2».

Ο ορός είναι πλάσμα χωρίς ινωδογόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την πήξη. Κατά τον εμβολιασμό, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τόσο το βρετανικό στέλεχος όσο και άλλες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αργά χθες βράδυ o ρωσικός φορέας δικαιωμάτων καταναλωτών Rospotrebnadzor, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βλάντίμιρ Πούτιν, για το αν τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στις μεταλλάξεις τουCovid- 19, είχε δηλώσει μετά βεβαιότητας πως η αποτελεσματικότητα του EpiVacCorona δεν επηρεάζεται από καμία μετάλλαξη (Νοτίου Αφρικής, Μ.Βρετανίας και Βραζιλίας).

Σχετικά Tags

κορονοϊός Ρωσία εμβόλιο

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here