Οι αρχές εισηγούνται τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων μιας συνοικίας

Όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι μιας συνοικίας του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν γρήγορα και χωρίς προϋποθέσεις, αφού εντοπίστηκε εκεί μια εστία μιας «ανησυχητικής» μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

Αφού ξεκίνησαν σήμερα τα μαζικά τεστ στη συνοικία Μπακαλάν, στα βόρεια της πόλης, οι υγειονομικές αρχές ζήτησαν να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι άνω των 18 ετών στην περιοχή αυτή και στις γειτονικές της και μάλιστα «αν είναι δυνατόν, μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στη χειρότερη περίπτωση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», εξήγησε ο Πατρίκ Ντεαΐλ, ο επιστημονικός και ιατρικός σύμβουλος των τοπικών υγειονομικών αρχών. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια οι αρχές σκέφτονται να επεκτείνουν τον εμβολιασμό σε όλη την πόλη.

Ο Ντεαΐλ εξήγησε ότι η παραλλαγή αυτή έχει εντοπιστεί και στο παρελθόν στη Γαλλία, όμως ήταν πολύ σπάνια μέχρι τώρα. «Πρόκειται για μια παραλλαγή ειδικού ενδιαφέροντος (VoC), δηλαδή ανησυχητική, όπως ήταν για παράδειγμα η αγγλική και η ινδική. Το στέλεχος είναι το αγγλικό, αλλά με μια μετάλλαξη. Είναι γνωστή, την έχουμε δει και στο Ιλ ντε Φρανς», την περιοχή του Παρισιού, σημείωσε.

Σχετικά Tags

μετάλλαξη κορονοϊός Γαλλία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here