Η κυβέρνηση επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα έως τις 17 Ιανουαρίου

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα, ότι το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα έχει αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο, καθώς η Σεούλ ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, έπειτα από τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 το Σάββατο ήταν 657, πολύ χαμηλότερος από τις 824 μολύνσεις που είχαν καταγραφεί την Παρασκευή. Στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 63.244 κρούσματα κορονοϊού και 962 θάνατοι, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). “Το πιο πρόσφατο, τρίτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού περιορίζεται χάρη στη διενέργεια πολλών ελέγχων για covid-19 και την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης”, δήλωσε ο Σον Γιανγκ-ράε, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα χειρότερα στη χώρα έχουν περάσει, αν και πρόσθεσε ότι είναι πρώιμο να πει κανείς ότι το τρίτο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε ύφεση, με δεδομένο τον μικρότερο αριθμό διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των διακοπών για το νέο έτος και τα Σαββατοκύριακα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες Σάββατο, ότι επεκτείνει σε όλη τη χώρα την απαγόρευση των ιδιωτικών συναθροίσεων περισσότερων από τεσσάρων ατόμων και παρέτεινε την ισχύ των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές ως τις 17 Ιανουαρίου.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Νότια Κορέα

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here