Μείωση του αριθμού συμμετεχόντων στις δημόσιες συναθροίσεις

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19, η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων την επιστροφή στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ορισμένους χώρους και τη μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στις δημόσιες συναθροίσεις.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας απηύθυνε, επίσης, έκκληση για μια τρίτη δόση προς όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως «εδώ και περίπου έξι μήνες», σε μια χώρα όπου το 89% του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως.

«Η κατάσταση σήμερα είναι τέτοια που η χρησιμότητα μιας αναμνηστικής δόσης για να ενισχυθεί η ανοσία του καθενός και ολόκληρης της κοινωνίας έχει καταστεί πλέον πολύ σαφής», δήλωσε ο Τορόλφουρ Γκούντνασον, σε ένα δελτίο τύπου.

Το τελευταίο 24ωρο η Ισλανδία κατέγραψε 179 νέες μολύνσεις, ένα ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

«Είναι άβολο να βλέπουμε πόσο απότομη είναι η κλίση της καμπύλης και η αύξηση είναι μεγαλύτερη σε βαθμό που δεν το είχαμε παρατηρήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν», εξήγησε σε δημοσιογράφους ο Σβάντις Σβαβαρσντότιρ, υπουργός Υγείας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Για να αντιστρέψει την καμπύλη αυτού του νέου κύματος, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης του ενός μέτρου.

Η χρήση της μάσκας παντού, όπου αυτή η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί, ιδίως στα καταστήματα, γίνεται εκ νέου υποχρεωτική από αύριο Σάββατο.

Το όριο συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις μειώνεται από την Τετάρτη στα 500 άτομα (έναντι 2000 σήμερα), ενώ τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα σε σύγκριση με σήμερα, στις 23:00, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι νέοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

«Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να μειωθεί στα 40-50 και αυτή η κατάσταση πρέπει να διατηρηθεί με περιορισμούς εωσότου επιτύχουμε μια καλύτερη συλλογική ανοσία χάρη στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων και τις φυσικές μολύνσεις», τονίζει, σε ένα δελτίο τύπου, το υπουργείο Υγείας.

Η Ισλανδία, με πληθυσμό 375.000 κατοίκων, μετρά συνολικά 14.255 κρούσματα Covid-19 από την αρχή της πανδημίας και 34 θανάτους.

Σχετικά Tags

Εμβολιασμός κορονοϊός Ισλανδία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here