Η διάρκεια ανοσίας που προσφέρει το EpiVacCorona φέρεται να φθάνει και το ένα έτος και η αποτελεσματικότητά του το 100%

Στο 100% φθάνει η ανοσιολογική αποτελεσματικότητα του δεύτερου εκ των τριών ρωσικών εμβολίων, του EpiVacCorona, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου και του δεύτερου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα, η ανοσία του διαρκεί για έναν χρόνο, όπως δήλωσε η Τατιάνα Νπομνιαχίχ, η υπεύθυνη για τη διεθνή συνεργασία του Κέντρου Vector που κατασκευάζει το εμβόλιο. Οι δοκιμές του εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρενέργεια, ενώ δεν υπήρξαν περιστατικά μεταλλάξεων του Covid-19 που να υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε από το Vector State Research Center of Virology and Biotechnology, είναι ένα εμβόλιο το οποίο βασίζεται σε πεπτίδια και σε μια πολλά υποσχόμενη συνθετική πλατφόρμα. Αποτελείται από τεχνητά συνθετικά μικρά θραύσματα ιικών πρωτεϊνών – πεπτιδίων, μέσω των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει και στη συνέχεια να εξουδετερώνει τον ιό.

Σχετικά Tags

EpiVacCorona κορονοϊός εμβόλιο

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here