Μόλις το 38,7% των άνω των 80 ετών έχει εμβολιαστεί και μόλις το 2,4% της ομάδας 70-79 ετών

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στην Ιταλία, που παρουσιάστηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγεία.

Σύμφωνα με αυτά, μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, το 68,2% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 31,8% δεν έχει ακόμη κληθεί ούτε για τον πρώτο εμβολιασμό.

Σε ότι αφορά, δε, τους πολίτες 70 με 79 ετών, τον κύκλο εμβολιασμού ολοκλήρωσε μόλις το 2,4% και η πρώτη δόση χορηγήθηκε στο 19,8%. Η κατάσταση βελτιώνεται στους οίκους ευγηρίας, καθώς την πρώτη δόση έλαβε το 91,2% των ηλικιωμένων και την δεύτερη το 75,2%.

Για τους γιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 91,6% και 75,2%.

Βάσει των στοιχείων αυτών γίνεται άμεσα κατανοητή η έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, να επικεντρωθεί στο εξής η εκστρατεία εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 70 ετών και να περιορισθεί η χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid-19 σε όσους ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες (εκτός των γιατρών και νοσοκόμων) που έως τώρα ευνοήθηκαν από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Ιταλία Εμβολιασμός

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here