Σε καραντίνα θα τίθενται οι ταξιδιώτες από την αυστριακή πρωτεύουσα

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στη Βιέννη τις τελευταίες ημέρες, η Ελβετία έθεσε απόψε την αυστριακή πρωτεύουσα στον κατάλογο των περιοχών κινδύνου κοροναϊού και από την επόμενη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για ταξιδιώτες από εκεί, όπως μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επικαλούμενη το Ελβετικό Πρακτορείο Ειδήσεων Keystone-SDA.

Εκτός από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, στον ελβετικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει σήμερα περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές επικίνδυνες λόγω κοροναϊού, προστέθηκαν επίσης οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Τσεχία και ορισμένες περιοχές στη Γαλλία, ενώ η υπόλοιπη Αυστρία δεν επηρεάζεται από το μέτρο. Από τις γειτονικές της χώρες, η Ελβετία, ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, τοποθετεί μόνον περιοχές, αλλά όχι ολόκληρη τη χώρα, στον κατάλογο κινδύνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Αυτό συμβαίνει όταν ο αριθμός των περιπτώσεων κορονοϊού υπερβαίνει το όριο των 60 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 άτομα, όταν λείπουν αξιόπιστες πληροφορίες ή όταν άτομα από τις περιοχές που έχουν μολυνθεί, έχουν επανειλημμένα εισέλθει στην Ελβετία, ενώ, όσον αφορά τη Βιέννη, καταγράφηκαν πρόσφατα περισσότερες από 80 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Άτομα που φθάνουν από συνορεύουσες με την Ελβετία περιοχές όπως τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδα Φόραλμπεργκ και Τιρόλο, εξαιρούνται γενικά από την υποχρέωση απομόνωσης, ακόμη και αν έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπτώσεων, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης της Ελβετίας, όπου επίσης καταγράφεται από τα μέσα Ιουνίου συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Σχετικά Tags

κοροναϊός Ελβετία Βιέννη

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here