Δύσκολο θα είναι το επόμενο διάστημα με τον Αύγουστο να μας αποχαιρετά με καυτό τρόπο και με το θερμόμετρο να χτυπάει ακόμα και 40ρια.

Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την βορειοδυτική Αφρική μετατρέπουν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου την χώρα σε καμίνι, με τις θερμοκρασίες κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα, να αγγίζουν στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναλύει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά και σιγά σιγά από την Τρίτη 

«Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα περιμένουμε μια νέα θερμή εισβολή που θα μας επηρεάσει έντονα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα επίπεδα καύσωνα. Παρασκευή και Σάββατο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, όπου θα φτάσουν και τους 38 βαθμούς».

Κορύφωση της ζέστης Κυριακή και Δευτέρα 

«Το επόμενο διήμερο της θερμής αυτής εισβολής την Κυριακή και την Δευτέρα, θα ανέβει περαιτέρω ο υδράργυρος και θα φτάσει τους 39 και πιθανότατα τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές. Για παράδειγμα ζέστη θα κάνει στα δυτικά τμήματα της χώρας όπως στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς. Αυτές θα είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα πελάγη στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές κι αυτό θα είναι το βασικό αίτιο της ανόδου της θερμοκρασίας».

Από την Τρίτη επιστροφή στην κανονικότητα 

«Από την Τρίτη σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σταδιακά και αργά αργά θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα προς την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Έχουμε μπροστά μας τέσσερις μέρες γεμάτες με υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαιτέρως πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή και την Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές».

Από την Αφρική οι θερμές αέριες μάζες 

«Η εισβολή έρχεται από περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Αφρικής. Είναι θερμές αέριες μάζες που ήδη αυτή την ώρα δίνουν καύσωνες σε περιοχές της Ισπανίας και γρήγορα θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου. Δεν θα κάνει ζέστη μόνο στην περιοχής μας, αλλά στις περισσότερες περιοχές όπως την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τα Σκόπια, στην Κροατία μέχρι την Ρουμανία και την Ουγγαρία θα φτάσουν αυτές οι μάζες, όπως επίσης στην Τουρκία και την Κύπρο αλλά και όλες τις θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου».


Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here