Με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη οικονομία

Το νέο Ford Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford και χαρακτηρίζεται από “καθαρές” γραμμές με premium αναλογίες σε επίπεδο σχεδιασμού, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη ευρυχωρία και άνεση.

Το νέο Kuga βασίζεται στην νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της μάρκας, η οποία υποστηρίζει την βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου μοντέλου έναντι των προηγούμενων έως και 80 κιλά (συγκρίνοντας εκδόσεις με αντίστοιχους κινητήρες).

Το Kuga Titanium, το Kuga ST Line και το Kuga Vignale, είναι διαθέσιμα με μία προηγμένη σειρά υβριδικών συστημάτων κίνησης, που επιτυγχάνουν μεγάλη οικονομία καυσίμου, καθώς η μέση αυτονομία είναι βελτιωμένη κατά 28% στην απευθείας σύγκριση με τις ανάλογες εκδόσεις του απερχόμενου Kuga.

Η «οικογένεια» του νέου Kuga περιλαμβάνει τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις Plug-In Hybrid (4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.5λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με μέγιστη απόδοση 225 ίππους), Eco Blue Hybrid (πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων EcoBlueμε 150 ίππους με ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια και αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt) και Hybrid (πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία που συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής που έχει εξελίξει η Ford).

Το νέο Kuga είναι επίσης διαθέσιμο στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 2.0 λίτρων EcoBlue και1.5 λίτρου EcoBlue, με απόδοση 190 και 120 ίππους, αλλά και σε εκείνη με τον καταξιωμένο1.5L EcoBoost κινητήρα βενζίνης της Ford, σε εκδόσεις με 120 και 150 ίππους.

Το νέο Kuga προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης, όπως το μόντεμ Ford Pass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga Plug-In Hybrid με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή Ford Pass. Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford, το οποίο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής8 ιντσών. To premium ηχοσύστημα της B&O υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη, ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία “truecolour” για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων.

Νέες τεχνολογίες Stop&Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, ενώ το Active Park Assist επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

Τέλος, ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε διαδρομή μήκους 150 χλστ.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Ford Kuga

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here