Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως τώρα τους 97.828 νεκρούς

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 620 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, και διαγνώστηκαν 36.736 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως τώρα τους 97.828 νεκρούς επί συνόλου 4.425.821 μολύνσεων αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 7.323 ασθενείς με την COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι χθες στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν λάβει μια δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 πάνω από 15,09 εκατ. πολίτες, ωστόσο μόνο 4,07 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Για να ελεγχθεί το λεγόμενο πέμπτο κύμα της πανδημίας, οι αρχές αποφάσισαν το Σάββατο να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα απαραίτητη για πέντε ημέρες από σήμερα Δευτέρα. Θα εφαρμοστεί επίσης απαγόρευση των μετακινήσεων από τη μια επαρχία στην άλλη, εξαιρουμένων μόνο όσων είναι ανάγκη να γίνονται και αυτών των ασθενοφόρων. Δεν θα επιτρέπονται ομαδικές προσευχές σε κλειστούς χώρους λατρείας.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Ιράν

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here