Η παραγωγή αναμένεται το 2021

«Ντυμένο» με μια αντανακλαστική απόχρωση πλατίνας, το Infiniti QX60 Monograph που αποκαλύφθηκε από την μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, αποτελεί προεπισκόπηση ενός πιο πολυτελούς και επιβλητικού σχεδιασμού, για το νέας γενιάς δημοφιλές οικογενειακό SUV στην γκάμα της.

Περισσότερο από μια μελέτη σχεδιασμού ή ένα πρωτότυπο, το “Monograph” παρέχει μια εικόνα για το πώς η Infiniti σχεδιάζει να μεταμορφώσει ένα μελλοντικό της μοντέλο. Το QX60 Monograph προσφέρει μια ματιά στις αναλογίες και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μελλοντικού SUV της μάρκας, με τις τρείς σειρές καθισμάτων.

Σχεδίαση

Εστιάζοντας αποκλειστικά στο εξωτερικό, οι σχεδιαστές της μάρκας φαντάστηκαν το QX60 Monograph ως μια εξελιγμένη αλλά λειτουργική λύση για μια πολυάσχολη, μοντέρνα οικογένεια. Οι αναλογίες περιλαμβάνουν φαρδύτερο αμάξωμα, κομψή καμπίνα, οριζόντια πλαϊνή γραμμή και έντονους θόλους τροχών. Το τρέχον QX60 είναι δημοφιλές στις οικογένειες, καθώς προσφέρει ευρυχωρία και άνετα καθίσματα σε διάταξη τριών σειρών. Οι αναλογίες του QX60 Monograph δείχνουν την πρόθεση της μάρκας να διατηρήσει αυτά τα δυνατά σημεία, ενώ μεταμορφώνει το μοντέλο με μια πιο αεροδυναμική, μυώδη σιλουέτα.

Ενσωματώνοντας με ανάγλυφα γράμματα το όνομα της εταιρίας, το QX60 Monograph διαθέτει μεγάλες ζάντες αλουμινίου που γεμίζουν τα επιβλητικά φτερά και ενισχύουν την αισθητική που εμπνέεται από τις επιδόσεις. Στο πίσω μέρος, το φαρδύ αμάξωμα και το μετατρόχιο, σε συνδυασμό με την οριζόντια σχεδιαστική γραμμή στο παράθυρο, δίνουν αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας.

Η μαύρη οροφή δημιουργεί έντονη αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος, ενώ κολώνες, οροφή, τα εμπρός, πλάι και πίσω κρύσταλλα, συνδέονται αρμονικά δίνοντας πανοραμική και ευρύχωρη αίσθηση στην καμπίνα.

Οι περίπλοκες πτυχές των παραδοσιακών ιαπωνικών origami αποτέλεσαν την έμπνευση για το εσωτερικό πλέγμα της χαρακτηριστικής υπογραφής στην μάσκα “διπλού επιπέδου” της Infiniti. Το αποτέλεσμα είναι μια δισδιάστατη επιφάνεια που προβάλλει μια αίσθηση τρισδιάστατου βάθους.

Το ίδιο μοτίβο πλέγματος αντηχεί στις πλευρικές εισόδους του αέρα, στις κάτω γωνίες του προφυλακτήρα. Το μεγάλο μετατρόχιο και οι ευκρινείς γραμμές στο αμάξωμα συνδυάζονται για να προσφέρουν μια αίσθηση σταθερότητας και μια εκλεπτυσμένη οπτική δήλωση. Η μεγάλη, πανοραμική οροφή ενσωματώνει το μοτίβο του “πτυσσόμενου κιμονό”. Αυτό το γεωμετρικό χαρακτηριστικό, ως μια σειρά από περίπλοκες κάθετες γραμμές, αντλεί έμπνευση από τις πτυχές ενός μεταξωτού κιμονό και από τις δομές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ιαπωνίας.

Ο περίπλοκος φωτισμός τύπου “πλήκτρων ψηφιακού πιάνου” μπροστά και πίσω, προβάλλει μια φουτουριστική εμφάνιση και δείχνει την επιθυμία της μάρκας να συνδυάσει την τέχνη με την τελευταία τεχνολογία. Η εσωτερική δομή των προβολέων διαθέτει σχήμα και μοτίβο γραμμών που εμπνέονται από μια ηλεκτρική ψύκτρα. Φωτεινό λευκό στο μπροστινό μέρος και εξαιρετικά κόκκινο στο πίσω μέρος, τα φώτα του QX60 Monograph συνοδεύονται από το έμβλημα της μάρκας που σημαίνει “άπειρος δρόμος”.

Ως συνδυασμός προβολής, το άνοιγμα των φώτων ξεκινά από το λογότυπο και φτάνει στους προβολείς, καλωσορίζοντας με ένα δυναμικό τρόπο τον οδηγό. Τα πίσω φώτα είναι φιμέ και, όταν σβήσουν, φαίνεται να “τυλίγονται” γύρω από το πίσω μέρος του οχήματος και στα πίσω πλευρά, σε ένα συνεχές σχήμα. Όταν o φωτισμός “πλήκτρων πιάνου” είναι ενεργός, σχηματίζει μια όμορφη, φουτουριστική φωτεινή υπογραφή.

Στο σύνολό του, το QX60 Monograph αποκαλύπτει μια αλλαγή στην κατεύθυνση που υιοθετούν οι σχεδιαστές της Infiniti για το QX60 επόμενης γενιάς, η παραγωγή του οποίου αναμένεται το 2021.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Nissan

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here