Αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Ευρώπη από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν σκοπεύει να αναχωρήσει σήμερα από την Ουάσινγκτον για μια αιφνιδιαστική περιοδεία στη Ρουμανία και τη Σλοβακία, με στόχο να επισημάνει τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στους Ουκρανούς πρόσφυγες, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας.

Η σύζυγος του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες, με εργαζομένους στις αμερικανικές πρεσβείες, με εκτοπισμένους Ουκρανούς γονείς και παιδιά, με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και με δασκάλους σε αυτό το τετραήμερο ταξίδι της. Η Τζιλ Μπάιντεν, που διδάσκει αγγλικά και συγγραφή σε ένα κοινοτικό κολέγιο στη Βιρτζίνια, θα συναντηθεί επίσης με την πρώτη κυρία της Ρουμανίας, Κάρμεν Γιοχάνις και με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Την Κυριακή, που γιορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας, η Τζιλ Μπάιντεν θα συναντηθεί με Ουκρανές μητέρες και τα παιδιά τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Περισσότεροι από 840.000 Ουκρανοί έφυγαν στη Ρουμανία και περίπου 80.000 από αυτούς παραμένουν στη χώρα. Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει μαθήματα γλώσσας για τα παιδιά κάθε Παρασκευή αν και μόνο 2.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί σε ρουμανικά σχολεία.

Στη Σλοβακία έφτασαν περίπου 380.000 Ουκρανοί αλλά οι περισσότεροι έφυγαν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την Τζιλ Μπάιντεν θα συνοδεύουν στο ταξίδι της η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, το μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Κέρτις Ριντ και ο διευθυντής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ίδιου Συμβουλίου, Ντάνιελ Ντικχάους.

Σχετικά Tags

Τζιλ Μπαιντεν πρόσφυγες Ουκρανοί ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here