«Αυξάνεται η επιρροή αυταρχικών προσώπων», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι

Η Ιταλία γιορτάζει σήμερα την εβδομηκοστή έκτη επέτειο της απαλευθέρωσης απο τον ναζισμό και τον φασισμό. Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας,, κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, στην Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης. Πέρυσι, λόγω κορονοϊόύ, ο Ματαρέλα είχε ματαβεί μόνος στην Πιάτσα Βενέτσια, χωρίς κανέναν άλλο πολιτικό και θεσμικό ιθύνοντα της χώρας.

Ο Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Δεν φερθήκαμε όλοι καλά. Το να αρνείται, κανείς, να διαλέξει τι πρέπει να πράξει, είναι ανήθικο».  Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, με μια σαφή τοποθέτηση,  πρόσθεσε:

«Βλέπουμε να αυξάνεται η διεστραμένη επιρροή αυταρχικών προσώπων και όσων πνίγουν τις κοινωνικές ελευθερίες,  ιδίως με την στήριξη προκαταλήψεων κατά θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων».

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, με μια «εκτός προγράμματο» κίνηση, μετά την επίσημη τελετή μνήμης, θέλησε να επισκεφθεί και την λαϊκή συνοικία του Κουαντράνο, σε απόκεντρη περιοχή της Ρώμης, όπου στις 17 Απριλίου του 1944 οι ναζιστικές δυνάμεις ανάγκασαν πάνω από χίλιους άνδρες  18 με 60 ετών, να εγκαταλείψουν  τα σπίτια τους και να μεταφερθούν  σε στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας στην Γερμανία, ως τιμωρία για την αντιστασιακή τους δράση.

Σχετικά Tags

Ιταλία Φασισμός Μάριο Ντράγκι Σέρτζιο Ματαρέλα

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here