Τι προσφέρει το BMW Points

Το BMW Group δημιούργησε το BMW Points, το πρώτο στον κόσμο πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών PHEV, στο οποίο η οδήγηση των υβριδικών οχημάτων στο ηλεκτρικό πρόγραμμα επιβραβεύεται με πόντους.

Ο οδηγός πιστώνεται με ένα πόντο για κάθε χιλιόμετρο που διανύει με μηδενικούς ρύπους. Η χρήση ηλεκτροκίνησης σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ως BMW eDrive zones επιβραβεύεται με διπλάσιους πόντους. Οι πόντοι που συλλέγονται μπορούν να μετατραπούν σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο, το οποίο εξαργυρώνεται στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης της υπηρεσίας BMW Charging κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία διατίθεται σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Μέσα στο 2020, θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

Οι πόντοι του προγράμματος συλλέγονται αυτόματα στον ατομικό λογαριασμό κάθε πελάτη που ενσωματώνεται στην εφαρμογή My BMW. Επομένως, ο οδηγός ενός μοντέλου BMW PHEV μπορεί να συλλέγει πολύ εύκολα πόντους, για κάθε χιλιόμετρο που διανύει αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Η μετατροπή των πόντων σε ένα πιστωτικό υπόλοιπο μπορεί να γίνει αφού συγκεντρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός.

Συγκεκριμένα, 1.250 πόντοι του προγράμματος ισοδυναμούν με πίστωση 10 ευρώ. Αντίστοιχα, 3.000 πόντοι έχουν αξία 25 ευρώ και 5.800 πόντοι, 50 ευρώ. Αυτοί οι πόντοι επιβράβευσης μπορούν να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας BMW Charging.

Το πρόγραμμα BMW Points έρχεται σε συνέχεια της ψηφιακής υπηρεσίας BMW eDrive zone, που λανσαρίστηκε την άνοιξη. Με αυτή την υπηρεσία, η μάρκα θέλησε να προωθήσει τη χρήση ηλεκτροκίνησης σε κέντρα πόλεων. Μόλις ένα plug-in υβριδικό μοντέλο BMW συμβατό με την υπηρεσία εισέρχεται σε eDrive zone, το πρόγραμμα λειτουργίας αλλάζει αυτόματα σε ηλεκτροκίνηση. Οι περιβαλλοντικές ζώνες (eDrive zones) περιλαμβάνουν τις επίσημες αστικές ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων στη Γερμανία αλλά και βασικές περιοχές πόλεων σε Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία και Μ. Βρετανία.

Για την αναγνώριση μιας BMW eDrive zone, χρησιμοποιείται τεχνολογία geofencing μέσω GPS. Η υπηρεσία αυτή διατίθεται ήδη σε περιοχές 94 Ευρωπαϊκών πόλεων. Θα ακολουθήσουν και άλλες ζώνες αστικών κέντρων που θα χαρακτηριστούν ως BMW eDrive zones.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

BMW

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here