Μία νέα συλλογή ιδιαίτερα εντυπωσιακών χρωμάτων προστίθεται στις αναβαθμίσεις επιδόσεων και υπογραμμίζει το διαφορετικό χαρακτήρα της M135i xDrive

Η BMW έχει αναβαθμίσει τα σπορ χαρακτηριστικά του 4κύλινδρου, υψηλών επιδόσεων πολυτελούς compact μοντέλου της.

Σχολαστικές αναβαθμίσεις στα εξαρτήματα του πλαισίου χαρίζουν στην M135i xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση: 7,8 – 7,3 l/100 km κατά το WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 177 – 167 g/km κατά το WLTP) αισθητά βελτιωμένα χαρακτηριστικά επιδόσεων, ενώ ο βελτιωμένος ήχος που φτάνει στην καμπίνα ενθουσιάζει τον οδηγό.

Η άφθονη ισχύς του 4κύλινδρου κινητήρα 306 ίππων τεχνολογίας Twin Power Turbo αξιοποιείται πιο αποτελεσματικά στην M135i xDrive στοχεύοντας σε δυναμική συμπεριφορά και στην οδηγική εμπειρία. Λεπτομερείς αλλαγές στο set-up της ανάρτησης για την ειδική τεχνολογία του πλαισίου έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα καλύτερη απόσβεση, εξασφαλίζοντας ακριβή έλεγχο των χαρακτηριστικών οδήγησης ακόμα και σε οριακές συνθήκες στην πίστα. Η βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση επιτρέπει στους οδηγούς να εξερευνούν τα όρια επιδόσεων του αυτοκινήτου με αυτοπεποίθηση, κυρίως όταν στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Πιο σπορ, δυναμική συμπεριφορά στις στροφές χάρη στις αλλαγές στη γεωμετρία (γωνίες camber ), τις νέες βάσεις και την ακριβή ρύθμιση των συστημάτων ελατηρίων και αμορτισέρ.

Η γωνία camber των εμπρός τροχών της M135i xDrive έχει αυξηθεί με σκοπό τη βελτιστοποιημένη αντιστάθμιση πλευρικών φορτίων όταν το αυτοκίνητο στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Τοποθετούνται νέες υδραυλικές βάσεις στα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης, ενώ οι βάσεις για τον υστερούντα βραχίονα και τους βραχίονες ελέγχου στον πίσω άξονα έχουν επίσης επανασχεδιαστεί.

Στην ίδια στιγμή τα συστήματα ελατηρίων και αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά βελτιωμένη συμπεριφορά στις στροφές για καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού από το σύστημα διεύθυνσης όταν το αυτοκίνητο επιδεικνύει τις σπορ ικανότητές του.

Η τεχνολογία πλαισίου συνδυάζεται με τις σπορ επιδόσεις του κινητήρα και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive για τη δημιουργία ενός συνολικού πακέτου που υπόσχεται συναρπαστική οδήγηση. Το compact μοντέλο της BMW M διατίθεται στάνταρ με τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation) που χρησιμοποιεί αισθητήρα ολίσθησης ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU). Οι επακόλουθες μικρότερες διαδρομές μετάδοσης του σήματος επιτρέπουν τον έλεγχο της πρόσφυσης δέκα φορές ταχύτερα συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα κατά την εκκίνηση, σε ολισθηρές επιφάνειες και όταν το αυτοκίνητο στρίβει δυναμικά. Επιπλέον, η M135i xDrive επωφελείται από ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα. Ενσωματωμένο στο στάνταρ 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, αυξάνει την ελκτική πρόσφυση και την ευστάθεια μαζί με την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές. Με δυνατότητα εμπλοκής κατά 36% κατά την επιτάχυνση και 26% στο ρολάρισμα, το διαφορικό μπορεί να μεταφέρει πρόσθετη ισχύ στον εμπρός τροχό με την καλύτερη πρόσφυση όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Στις γνωστές λειτουργίες του Dynamic Stability Control (DSC) προστίθεται το Performance Control για την BMW M135i xDrive που βελτιστοποιεί την κατευθυντικότητα συνετή χρήση των φρένων.

Ένα ειδικά ρυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης M Sport και τα ισχυρά φρένα M Sport περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα στάνταρ εξοπλισμού της M135i xDrive. Το compact σπορ μοντέλο φεύγει από το εργοστάσιο με ζάντες αλουμινίου M 18” στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες αλουμινίου 19” σε διάφορα σχέδια.

Επιπλέον, η διπλή απόληξη της εξάτμισης υποστηρίζει την απόδοση ισχύος του κινητήρα με μειωμένη πίεση επιστροφής καυσαερίων που συνοδεύεται από ένα συναρπαστικό ήχο που μεταφέρεται στο εσωτερικό όπου ενισχύεται προσεκτικά μέσω των ηχείων του ηχοσυστήματος. Ο αναβαθμισμένος ήχος μεταφέρει τις χαρακτηριστικές νότες του 4κύλινδρου κινητήρα ενός μοντέλου BMW M σε όλους τους επιβαίνοντες πιο αυθεντικά από ποτέ. Η άμεση απόκριση σε κάθε κίνηση του γκαζιού μεταφράζεται σε αντίστοιχα ακουστικά σήματα. Από τη δυναμική παραγωγή ροπής κατά την επιτάχυνση μέχρι τη χαρακτηριστική ‘ανακούφιση’ αφήνοντας το γκάζι, η λειτουργική κατάσταση της κινητήριας μονάδας είναι αντιληπτή σε όλες τις περιπτώσεις. Η εκκίνηση του κινητήρα ενεργοποιεί μία ‘μουσική σύνθεση’ που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο, προσθέτοντας μία άλλη διάσταση στην πλούσια ακουστική εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Νέα χρώματα

Μία νέα συλλογή ιδιαίτερα εντυπωσιακών χρωμάτων προστίθεται στις αναβαθμίσεις επιδόσεων και υπογραμμίζει το διαφορετικό χαρακτήρα της M135i xDrive. Οι προτάσεις αυτές και οι αποκλειστικές παραγγελίες πελατών μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στο εργοστάσιο της Λειψίας όπου κατασκευάζεται το compact μοντέλο. Οι ειδικές αποχρώσεις απαιτούν πρόσθετες εργασίες και τεχνική υποστήριξη με έναν αυξημένο αριθμό μηχανικών διαδικασιών. Για να υποστηρίξει το εγχείρημα αυτό, ένα υφιστάμενο βαφείο τροποποιήθηκε και ο αριθμός των εργαζομένων εκεί αυξήθηκε κατά δέκα.

Τα χρώματα BMW Individual που συνεισφέρουν στην οπτική «γοητεία» του μοντέλου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την επιλογή M Sao Paulo Yellow non-metallic, και τις Frozen Orange metallic και Frozen Pure Grey,

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

BMW

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here