Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αντρικό βάσανο όσον αφορά το γυμναστήριο. Είναι εκείνη η στιγμή που έρχεται η ώρα για να γυμνάσεις του κοιλιακούς και αν δεν είσαι fan του αθλήματος, ψάχνεις μία γωνία ώστε να κλάψεις και να πιεις τα πικρά δάκρυά σου. Αλλά όπως όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή, έτσι και η κοιλιά θέλει κόπο αλλά και τρόπο. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και σύμφωνα με τους γυμναστές αποτελεί το 70% για το τέλειο six pack. Το υπόλοιπο 30% βρίσκεται στον ιδρώτα που πρέπει να χύσεις στο γυμναστήριο και παρακάτω θα δεις 8 βήματα που θα οδηγήσουν στην επιτυχία.

1. Κόψε το αλκοόλ

Υπάρχει λόγος που η «μπιροκοιλιά» λέγεται «μπιροκοιλιά» και αυτός είναι ότι τα 500 ml μπίρας δίνουν περίπου 200 άχρηστες θερμίδες. Θερμίδες, δηλαδή, που δεν έχουν καμία αξία για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τις «ξεφορτώνεται» –κατά προτίμηση στη «χωματερή» γύρω από τη μέση– δημιουργώντας τις γνωστές «λαβές» λίπους. Φρόντισε, λοιπόν, να αυξήσεις τις επισκέψεις στο γυμναστήριο και να ελαττώσεις εκείνες στο μπαρ, αφού ούτε το να το ρίξεις στη βότκα συνιστά λύση.

2. Ξέχνα τους «κοιλιακούς»

Ως «κοιλιακοί» περιγράφεται η άσκηση που μας έβαζαν να κάνουμε στο γυμνάσιο, κατά την οποία από ύπτια θέση ο κορμός του σώματος πρέπει να σηκωθεί τόσο από το έδαφος, ώστε το στήθος σχεδόν να αγγίξει τα λυγισμένα γόνατα. Αναμφίβολα, πρόκειται περί υπέροχης άσκησης, μόνο που δε γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς, αλλά την ελαστικότητα των γοφών. Οπότε, άκυρο, που λέγαμε και στο στρατό (όταν η ελαστικότητα των γοφών έπαιζε κάποιο ρόλο, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο…).

3. Διατήρησε τις αερόβιες ασκήσεις σύντομες

Το να κρατήσεις σύντομες τις αερόβιες ασκήσεις σου δε σημαίνει ότι θα τρέχεις τα 30 μέτρα με ρυθμούς μαραθωνίου. Όσο μικρότερης διάρκειας είναι η αερόβια άσκηση, τόσο πρέπει να αυξάνεις την έντασή της. Μ’ αυτό τον τρόπο θα κατορθώσεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να απομακρύνεις το (λεπτό μετά βεβαιότητος) στρώμα λίπους που δεν αφήνει να φανούν οι καρποί των –κοιλιακών– προσπαθειών σου. Σε περίπτωση που καταβάλλεις τέτοιες…

4. Επιμήκυνε το ροκάνισμα

Ως γνωστόν, για να αναπτυχθούν οι μύες, πρέπει να βρίσκονται υπό πίεση όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι, λοιπόν, σημαντικότερο να αυξήσεις τη διάρκεια μιας άσκησης από το να την επαναλαμβάνεις άπειρες φορές. Στα ροκανίσματα, π.χ., μέτρα μέχρι το τρία ανεβαίνοντας, μείνε μετέωρος για δύο δεύτερα και μέτρα ξανά μέχρι το τρία επανερχόμενος στην αρχική σου θέση. «Μανίκι» γίνεται η άσκηση, αλλά τα six-pack κόποις κτώνται (εκτός από εκείνα που πωλούνται στις κάβες, τα οποία κόποις κουβαλιούνται…).

5. Κάτσε ίσια

Εντάξει, όλους μας φθίνει η καθημερινότητα (ακόμα και τους μυς), αλλά δεν είναι απαραίτητο να είσαι πρωταθλητής στο δέκαθλο για να κάθεσαι σωστά στην καρέκλα του γραφείου ή για να μην καμπουριάζεις περιμένοντας στην ουρά οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας. Απαιτείται προσπάθεια για να διατηρείς το σώμα σου στη σωστή θέση και, όσο μικρή κι αν είναι αυτή (η προσπάθεια), θα εκτιμηθεί δεόντως από τους βαθιά κρυμμένους στην κοιλιακή σου χώρα μυς.

6. Γύμνασε όλο σου το σώμα

Αφενός –και προφανώς– οφείλεις να το πράξεις για λόγους ομοιομορφίας. Αφετέρου η συντριπτική πλειονότητα των ασκήσεων, όσο κι αν αυτές στοχεύουν σε διαφορετικά σημεία του σώματος, απαιτεί τη συνδρομή και των κοιλιακών μυών, η στοιχειώδης εκγύμναση των οποίων προσδίδει στον κορμό δύναμη και σταθερότητα, στοιχεία που θα σου φανούν παραπάνω από χρήσιμα όταν σημάνει η ώρα να δουλέψεις την εν λόγω περιοχή…

7. Χτύπα (τους μυς) από παντού

Τα κανονικά ροκανίσματα στοχεύουν κυρίως στους άνω κοιλιακούς. Τα ανάποδα ροκανίσματα στους κάτω και τα πλάγια «αδερφάκια» τους στους αντίστοιχους πλάγιους. Συμπερασματικά, το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Το δυσάρεστο είναι ότι θα πρέπει να τις εκτελέσεις όλες για ιδανικά αποτελέσματα, μιας και το ειδικό χάπι δεν έχει δυστυχώς ανακαλυφθεί.

8. Κράτα τους για το τέλος

Η εκγύμναση των κοιλιακών στην αρχή ενός προγράμματος θα τους καταπονήσει και δε θα κατορθώσουν να σε βοηθήσουν να φέρεις εις πέρας τη συνέχεια του workout (είπαμε και προηγουμένως ότι συμμετέχουν σε όλες σχεδόν τις ασκήσεις). Είναι, άρα, προτιμότερο είτε να τους «φυλάξεις» για το τέλος είτε να τους αφιερώσεις ένα ολόκληρο πρόγραμμα. Αν, βέβαια, πιστεύεις ότι δικαιούνται τέτοιων προνομίων…

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here