Τσίμπησαν μέχρι και αυτόν που πήγε να κάνει απεντόμωση

Ολόκληρη περιπέτεια έζησε η Ελληνίδα ηθοποιός όταν το σπίτι της… καταλήφθηκε από κοριούς. Η Άριελ Κωνσταντινίδη μίλησε στην εκπομπή «Παιδιά από σπίτι» και ανέφερε ότι αναγκάστηκε μαζί με την οικογένεια της να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μείνει για λίγο καιρό σε ξενοδοχείο.

«Το σπίτι είχε κήπο. Απομακρύναμε αμέσως τα παιδιά και κάναμε την πρώτη απεντoμωση. Μας τσιμπάνε παντού. Κι εμένα και τον άντρα μου και αυτόν που ήρθε κι έκανε την απεντόμωση. Κάνουμε δεύτερη απεντόμωση, χειρότερα. Πήγε όλο το συνεργείο στο νοσοκομείο. Οπότε, κλείνουμε εντελώς το σπίτι, είμαστε εγώ με τον άντρα μου σε ξενοδοχεία μέχρι να βρούμε άλλο σπίτι», είπε η Άριελ Κωνσταντινίδη.

Τι είναι η απεντόμωση – μυοκτονια;

Απεντομωση λέγεται η διαδικασία εξόντωσης-μείωσης του πληθυσμού των εντόμων που έχουν εισβάλλει σε ένα χώρο.

Κάθε εφαρμογή απεντόμωσης διαφέρει αναλόγως το παράσιτο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Η επιλογή της μεθόδου και των φαρμάκων για την εξόντωση του είδους εντόμου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπορεί να διαφέρει από ένα χώρο σε ένα άλλο, ακόμα και αν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο εχθρό.

Η επιλογή της μεθόδου γίνεται ύστερα από αυτοψία του χώρου και αφού ληφθούν υπόψιν διάφορες παράμετροι όπως : πληθυσμός εχθρού, περιβάλλον , καιρός , παρουσία ανθρώπων και ζώων κ.α

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται για απεντόμωση σπιτιού είναι ο ψεκασμός με διάλυμα εντομοκτόνου φαρμάκου των επιφανειών που ζει και αναπαράγεται το έντομο. Κάτι τέτοιο συνήθως εφαρμόζεται για έρποντα έντομα όπως σκουλήκια, κατσαρίδες, μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, κτλ.

Μία άλλη μέθοδος που λαμβάνεται για απεντόμωση σπιτιού είναι και η χρήση εντομοπαγίδων. Είναι εξίσου αποτελεσματική και πιο οικολογική μέθοδος, καθώς δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα φάρμακα. Εντομοπαγίδες συνήθως χρησιμοποιούνται για ιπτάμενα έντομα όπως μύγες, κουνούπια, σκόρους τροφίμων, μυγάκια των φρούτων, κ.α.

Ο συνδυασμός φαρμάκων και εντομοπαγίδων είναι ομολογουμένως απαραίτητος τις περισσότερες φορές και τα αποτελέσματα φαίνονται πιο άμεσα.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here