Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων

Το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, η εξηλεκτρισμένη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της της Jeep, βρίσκεται προ των πυλών και της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η πλέον προηγμένη έκδοση στην ιστορία του μοντέλου, προσφέρει (συνδυάζοντας έναν 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες) μέγιστη ισχύ 380 ίππων, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης με μηδενική κατανάλωση και ρύπους για έως 50χλμ., αλλά και το πασίγνωστο σύστημα τετρακίνησης της μάρκας.

Χάρη στο νέο υβριδικό σύστημα, το Wrangler διαθέτει ακόμα υψηλότερες εκτός δρόμου δυνατότητες, όντας ταυτόχρονα ικανό και για τις αστικές μετακινήσεις. Η πιστοποίηση “Trail Rated” συνοδεύει το μοντέλο, χάρη στο κατ’ επιλογή σύστημα τετρακίνησης, τους γεροδεμένους άξονες Dana, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και την ηλεκτρική αποσύνδεση της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, η οποία προσφέρει ελευθερία άρθρωσης των τροχών. Την ίδια στιγμή, η άμεση παροχής ροπής από τους ηλεκτροκινητήρες και τον Turbo βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, κάνουν ακόμα πιο ικανό το γνωστό για τις εκτός δρόμου επιδόσεις του μοντέλο.

Παρά τις υψηλές επιδόσεις (0-100χλμ. σε 6,4δλ.), το Wrangler 4xe στην υβριδική λειτουργία απαιτεί μόλις 3,5 λίτρα καυσίμου ανά 100χλμ., ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2.

Τέλος, το μοντέλο εφοδιάζεται και με σύγχρονα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, καθώς και με μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας, ενεργό σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας, κ.α.

 

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Jeep Wrangler

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here