Με δυο μεγέθη μπαταρίας και ισχύ από 180 έως 265 ίππους

H Skoda Auto θα αποκαλύψει στο προσεχές μέλλον μία νέα, κουπέ έκδοση για το ήδη επιτυχημένο Enyaq iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 70.000 παραγγελίες πανευρωπαϊκά.

Το – ακόμη καμουφλαρισμένο – Enyaq Coype iV διαφοροποιείται από ένα κομψό, κεκλιμένο πίσω μέρος. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι μόλις 0,247, ακόμα χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του βασικού μοντέλου, καθιστώντας το ενεργειακά πιο αποδοτικό, με αυτονομία που ξεπερνά τα 535 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας και τριών εκδόσεων ισχύος με κίνηση πίσω ή τετρακίνηση. Τα κλασσικά επίπεδα επένδυσης για το εσωτερικό έχουν αντικατασταθεί με τις Design Selections, ενώ διατίθεται ιδιαίτερα εσωτερικό και χώρος αποσκευών 570 λίτρων.

Το Enyaq Coupe iV διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, μέρος του βασικού εξοπλισμού, η οποία κλίνει απαλά προς τα πίσω από την κολόνα Β. Σε μήκος 4.653 χιλ. και ύψος 1.617 χιλ., το κουπέ είναι τέσσερα χιλιοστά μακρύτερο από το «απλό» Enyaq iV και ένα χιλιοστό ψηλότερο. Στα 1.879 χιλ. και 2.765 χιλ. αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών 570 λίτρων του κουπέ είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 λίτρα του SUV.

Μεγάλες ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 19 έως 21 ίντσες τονίζουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου, ενώ τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και οι Full-LED Matrix προβολείς είναι προαιρετικοί. Τα πίσω φώτα είναι επίσης LED, με επιλογή Full-LED προαιρετικά. Το Crystal Face, όπου συνολικά 131 LED φωτίζουν τις κάθετες ράβδους και την οριζόντια γραμμή της εντυπωσιακής μάσκας στο μπροστινό μέρος, είναι άλλη μια επιλογή για το νέο μοντέλο.

Όπως συνήθως η μάρκα προσφέρει καινοτόμες Design Selections για το εσωτερικό του κουπέ Enyaq iV, εμπνευσμένες από μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης. Κυριαρχεί η φιλοσοφία της αειφορίας παντού, με τη δερμάτινη επένδυση σε χρώμα κονιάκ των καθισμάτων στην «ecoSuite» Selection, να έχει τύχει κατεργασίας μέσω φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας με εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, χωρίς τη χρήση χημικών.

Η κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών μπορεί να εξατομικευτεί και παρέχει πρόσβαση στο σύστημα infotainment καθώς και σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Σε οθόνη 5,3 ιντσών, το Digital Cockpit ενημερώνει τον οδηγό για τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, πλοήγηση και ενεργά συστήματα υποβοήθησης. Η προαιρετική head-up οθόνη προβάλλει πρόσθετες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας και επαυξημένη πραγματικότητα.

Το Enyaq Coupe iV θα πωλείται με δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος.
Το Enyaq Coupe iV 60 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh (58kWhnet). Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 180 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Το Enyaq Coupe iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων. Όταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh (77 kWh net) και χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,247, αυτή η έκδοση μπορεί να καλύψει περισσότερα από 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Τέλος, το Enyaq Coupe iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 265 ίππους.

Χρησιμοποιώντας φορτιστή τοίχου εναλλασσόμενου ρεύματος έως 11 kW – π.χ. ένας φορτιστής Skoda iV – το νέο κουπέ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε έξι έως οκτώ ώρες. Μπορεί επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, με ισχύ έως 125 kW.

Το Enyaq Coupe iV θα αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2022.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Skoda Enyaq iV Skoda

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here