Ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για να προστατευτούν οι δυνάμεις ασφαλείας

Χιλιάδες Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα κατά της βίας σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους δράστες.

Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος γιουχάισαν τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη κινητοποίηση, σε μια επίδειξη, όπως είπε, συμπαράστασης προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους αστυνομικούς από τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος τους, εξαιτίας των οποίων ορισμένοι φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους σε κάποιες περιοχές.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Πρέπει να μας προστατεύσετε. Τα πράγματα χειροτερεύουν», ακούγεται να λέει στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ζητούν τη θεσμοθέτηση μιας ελάχιστης ποινής φυλάκισης για οποιονδήποτε επιτεθεί σε αστυνομικό. Σε ένα πανό, που κρατούσαν οι διαδηλωτές», αναγραφόταν το σύνθημα: «Πληρωνόμαστε για να υπηρετούμε, όχι για να πεθαίνουμε».

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα αφότου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, ενώ μια διοικητική υπάλληλος της αστυνομίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο εργαζόταν, και τα δύο περιστατικά σε διάστημα ενός μήνα.

Σχετικά Tags

Βία αστυνομικοί Γαλλία διαδήλωση

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here