Όλοι θέλουμε να δείχνουμε ωραίοι και να αισθανόμαστε όμορφα. Να είμαστε υγιείς σωματικά και πνευματικά αλλά αυτό -ειδικά στην εποχή που ζούμε- είναι εξαιρετικά δύσκολο. Προϋποθέτει καλή διατροφή, ποιοτικό ύπνο και γυμναστική. Αλλά πού να βρεις τον απαραίτητο χρόνο ώστε να τα συνδυάσεις όλα αυτά;

Αυτός είναι ο λόγος, που τα τελευταία χρόνια, η προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) κερδίζει όλο και περισσότερο φανατικό κοινό. Ασκήσεις υψηλής έντασης σε μικρό χρονικό διάστημα με μικρά διαλείμματα ανάμεσά τους. Προσφέρουν καλύτερη προπόνηση σε πολύ λιγότερο χρόνο ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να μη χάσουμε τον ποιοτικό ύπνο των 8 ωρών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Μάλιστα μία πρόσφατα μελέτη που δημοσιεύτηκε στους “New York Times” έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω: “Ένα λεπτό επίπονης άσκησης συγκρίνεται με τις φυσιολογικές επιδράσεις 45 λεπτών μία πιο ήπιας γυμναστικής”.

Η μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο, χώρισε 25 άνδρες σε τρία γκρουπ. Το πρώτο γκρουπ διατήρησε την κανονική ρουτίνα στην προπόνησή του, το δεύτερο γκρουπ έκανε στατικό ποδήλατο για 45 λεπτά και το τρίτο γυμνάστηκε συνολικά 10 λεπτά αλλά σε υψηλή ένταση και μικρά διαλείμματα (προθέρμανση 2 λεπτών, σπριντ 20 δευτερολέπτων, διάλειμμα 2 λεπτών, σπριντ 20 δευτερολέπτων, διάλειμμα 2 λεπτών, σπριντ 20 δευτερολέπτων και αποθεραπεία 3 λεπτών).

 

Μετά από 12 εβδομάδες, το τρίτο γκρουπ παρουσίασε αερόβια βελτίωση όση και η δεύτερη ομάδα παρότι γυμνάστηκε λιγότερο χρόνο. Από καθαρή παραγωγικότητα το HIIT είναι αναμφίβολα επωφελές, ωστόσο από τη σκοπιά του τρόπου ζωής, το τρέξιμο των 45 λεπτών την ημέρα είναι μία διαδικασία που θα σε βοηθήσει πνευματικά. Θα αδειάσει τις ανησυχίες από το μυαλό σου που προκαλούνται από επαγγελματικές και προσωπικές ανησυχίες. 

Τα πάντα με μέτρο. Δεν καθορίζονται όλα στη ζωή από τα six packs.

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here