Πιο ισχυρή μπαταρία, μεγαλύτερη αυτονομία

Τρία από τα πιο plug-inυβριδικά μοντέλα της Audi, τα Q5 TFSIe, A6 TFSIe καθώς και το A7 Sportback TFSIe, αποκτούν πλέον μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, που με μικτή χωρητικότητα 17,9 kWh (καθαρή 14,4 kWh), παρέχει αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα (NEDC).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 17,9 kWh στο πίσω μέρος, αντικαθιστά την προηγούμενη, μικτής χωρητικότητας 14,1 kWh. Παράλληλα, η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης είναι 7,4 kW. Αυτό επιτρέπει στα plug -in υβριδικά Audi να φορτίζονται πλήρως σε μόλις δυόμισι ώρες περίπου, όταν συνδέονται σε μια ικανής ισχύος πηγή φόρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι διαστάσεις της νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου δεν έχουν αλλάξει, παρά την αυξημένη ενεργειακή περιεκτικότητά της. Ως εκ τούτου, τα μοντέλα διατηρούν αμείωτη την χρηστικότητά τους, με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται μεταξύ 405 λίτρων (A6 Avant) και 465 λίτρων (Q5). Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ο μέγιστος διαθέσιμος χώρος για τις αποσκευές αυξάνεται στα 1.535 λίτρα (A6 Avant) και 1.405 λίτρα (Q5), αντίστοιχα. Επιπλέον, το δάπεδο του χώρου αποσκευών παραμένει επίπεδο και ιδιαίτερα πρακτικό, χωρίς κάποιο σκαλοπάτι να δυσκολεύει τη φορτοεκφόρτωση.

Τα αναβαθμισμένα plug-in υβριδικά μοντέλα, εκτός της νέας μπαταρίας έχουν μία ακόμα χρήσιμη προσθήκη, καθώς εκτός των γνωστών και επιλέξιμων από τον οδηγό τρόπων λειτουργίας για βέλτιστη χρήση της ενέργειας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, δηλαδή των “EV”, “Auto” και “Hold”, υπάρχει τώρα μια τέταρτη λειτουργία που ονομάζεται “Charge”. Η τελευταία, επιτρέπει την εσκεμμένη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την οδήγηση, προκειμένου να υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να οδηγηθεί το όχημα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, όταν για παράδειγμα αυτό πρόκειται να κινηθεί αμέσως μετά σε περιοχή με περιορισμούς στην κυκλοφορία συμβατικών οχημάτων.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags

Audi

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here