Ο Σέρβος τενίστας είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open καθώς κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του.

Ο 34χρονος τενίστας είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο πέρασε τα τελευταία 4 βράδια, καθώς ο δικαστής, Άντονι Κέλι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος στα επόμενα 30 λεπτά από το τέλος της δίκης. Η κυβέρνηση διατάχθηκε επίσης να πληρώσει τα έξοδα της έφεσης του Τζόκοβιτς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) με τον συνήγορο του Νόβακ Τζόκοβιτς να αναλύει πώς ο πελάτης του εξασφάλισε την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο Australian Open αν και δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό. Ο Σέρβος παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε πως δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Ο δικαστής πήρε το μέρος του τενίστα λέγοντας χαρακτηριστικά «τι άλλο μπορούσε να κάνει;». Πιο συγκεκριμένα, ο δικαστής ανέφερε ότι «εδώ, ένας καθηγητής και ένας εξαιρετικά επιφανής γιατρός προσκόμισαν και παρείχαν στον αιτούντα ιατρική εξαίρεση. Επιπλέον, η βάση πάνω στην οποία δόθηκε αυτή η ιατρική εξαίρεση, έγινε χωριστά από μια άλλη ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που συστάθηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόριας και το συγκεκριμένο έγγραφο βρισκόταν στα χέρια του αντιπροσώπου».

Η απόφαση του δικαστηρίου πάντως, δεν είναι αρκετή για πανηγυρισμούς του Τζόκοβιτς, καθώς η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση, απελάσωντας τον τενίστα αν το κρίνει απαραίτητο.

Σχετικά Tags

Νόβακ Τζόκοβιτς δίκη Αυστραλία

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here