Είτε ήμασταν λάτρεις του γυμναστηρίου είτε αρχάριοι φυσικής κατάστασης, πηγαίνοντας για μια βόλτα το μεσημέρι ενώ εργαζόμασταν από το σπίτι εν μέσω του στρες μιας παγκόσμιας πανδημίας έγινε ένας τρόπος να φροντίσουμε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία.

Εκτός από τα γνωστά οφέλη του περπατήματος για την ψυχική μας υγεία, μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υπογράμμισε πώς το περπάτημα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής βλάβης κατά 31% και ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 32%.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα;

Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, στην υγεία των οστών, στη διαχείριση παθήσεων όπως η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση), η χοληστερόλη και ο διαβήτης, στην ισορροπία, στη μυϊκή ενδυνάμωση και αντοχή, και στη μείωση του σωματικού λίπους.

Εάν στοχεύετε να αναπτύξετε σημαντική μυϊκή μάζα ή / και να βελτιώσετε την πυκνότητα των οστών – ειδικά στο άνω μέρος του σώματός τους – τότε το περπάτημα θα είναι πραγματικά ο αργός τρόπος για να φτάσετε εκεί»

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να φοράτε ένα βηματόμετρο για μια εβδομάδα (ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Υγεία στο iPhone σας) και να δείτε πόσα βήματα μετράτε κατά μέσο όρο κάθε μέρα και, στη συνέχεια, να προσθέσετε επιπλέον 1000 καθημερινά βήματα κάθε εβδομάδα.

Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι το περπάτημα 4.400 βημάτων την ημέρα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες θανάτου στις γυναίκες, αντικειμενικά θα χρειαστείτε πάνω από 2 ώρες την ημέρα και μπορεί να κάψετε μέχρι και περίπου 400 kcal. 45 λεπτά στο γυμναστήριο με HITT ίσως διπλάσιες θερμίδες.

Source link

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here