6 τέλεια δωρεάν πράγματα για αυτή την εβδομάδα

Χορός, εκθέσεις, αλλά και… επιστήμη στα μπαράκια της Αθήνας είναι μερικά από τα δωρεάν πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Pint of Science 2019 σε 5 αθηναϊκά μπαρ
Δευτέρα 20/5 έως Τετάρτη 22/5
Καταξιωμένοι επιστήμονες από διάφορα πεδία παρουσιάζουν θέματα που μας ενδιαφέρουν όλους σε αγαπημένα μπαράκια της Αθήνας (MoMix, Meerkat, TAF, Rabbithole και Lazy Bulldog) και συζητούν με το κοινό ταυτόχρονα με συναδέλφους τους σε 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Πάμφιλος: Έκθεση και συζητήσεις στο Ωδείο
Μέχρι τις 24 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας 12:00-20:00 (η έκθεση κλείνει στις 17:00 τις ημέρες των συζητήσεων)
Πόσο βαθιά πρέπει να βουτήξεις για να βρεις αυτό που ψάχνεις; Με αφορμή το ναυάγιο των Αντικυθήρων, η διεθνούς φήμης ομάδα Raqs Media Collective, από την Ινδία, έρχεται στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Fast Forward Festival 6, και κάνει κατάδυση στην Αθήνα μέσα από μία εγκατάσταση και μια σειρά συζητήσεων. Λεπτομέρειες εδώ.
Η Λένα Κιτσοπούλου στο… ντιβάνι του Ιανού
Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λένα Κιτσοπούλου συναντιέται στο «Nτιβάνι του Ιανού» με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Μία, πολιτικά μη ορθή, συνεδρία-συνέντευξη-εξομολόγηση. Μια τρυφερή ανάκριση που καταλήγει σε τραγούδι. Λεπτομέρειες εδώ.
No Limits Festival στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Μαΐου
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ομάδες χορού και θεάτρου που απαρτίζονται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες με διαφορετικές αναπηρίες, έρχονται για ένα φεστιβάλ… χωρίς όρια. Από την Πορτογαλία έρχονται οι Voarte, από Ισπανία και Γαλλία οι Habra Que Ponerse Cachas, από Γερμανία και Πολωνία η Maska, πλάι στις ελληνικές ομάδες «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», «Εκτός δρόμου», «Δρυάδες εν Πλω» και οι διοργανώτριες ομάδες Dagipoli Dance Co και «Γέφυρα Ζωής», οι οποίες «δουλεύουν» με το σώμα και πειραματίζονται με την κίνηση. Θα χορέψουν και θα ερμηνεύσουν με μοναδικό σκοπό να δείξουν ότι η αναπηρία δε θέτει όρια και φραγμούς. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
«Ο διχασμός στην Ευρώπη ενάντια στην πρόκληση της μετανάστευσης» στο Μέγαρο
Διάλεξη του François Héran, καθηγητή του Collège de France
Τρίτη 21 Μαΐου στις 19:00
Το κρίσιμο ζήτημα της μεταναστευτικής πίεσης, το οποίο αποκάλυψε πρόσφατα έναν βαθύ διχασμό στην Ευρώπη, αποτελεί το αντικείμενο της δεύτερης διάλεξης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου Collège de France, καρπού της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η διάλεξη θα δοθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.
«Η Αθήνα και ο πολιτισμός, μεταξύ παρασιτικού μιμητισμού και εκσυγχρονισμού της παράδοσης» στον Ιανό
Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε μια… συνάντηση κορυφής με τον Γιώργο Καραμπελιά
Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20:30
Την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20:30 ο επιμελητής της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανός, Γιώργος Καραμπελιάς, θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη, με θέμα: «Η Αθήνα και ο πολιτισμός, μεταξύ παρασιτικού μιμητισμού και εκσυγχρονισμού της παράδοσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠηγή άρθρου – in2life.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here