Σου έχουμε μιλήσει ήδη για όλες τις τάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις το 2019. Αλλά εκτός από τα fitness trends, υπάρχουν και άλλα μυστικά που θα καταφέρουν όχι απλά να ενδυναμώσουν το σώμα σου και να σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος, αλλά και ζήσεις μία πιο υγιή χρονιά. Παρακάτω θα δεις 5 απλές συνήθεις που δεν θα σου πάρουν πάνω από 5 λεπτά και σίγουρα θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο.

1) Βγάλε το smartphone έξω από το υπνοδωμάτιο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αποδίδουν την «ανάγκη» να κρατούν το τηλέφωνο στο κομοδίνο τους, με την αφορμή ότι τους ξυπνάει το πρωί. Λοιπόν, ας απαλλαγούμε από αυτό μια και καλή. Μπορείς να ξοδέψεις 5 ευρώ και να πάρεις ένα ξυπνητήρι. Για αιώνες, οι άνθρωποι κατάφεραν να μην καθυστερούν στην δουλειά χωρίς την βοήθεια ενός smartphone. Σύμφωνα με έρευνες, το να πάρεις μαζί στο κρεβάτι το smartphone θα σε οδηγήσει να καθυστερήσεις να κοιμηθείς και να μειώσει την ποσότητα του ύπνου που χρειάζεσαι. Αλλά ακόμη κι αν το κλείσεις και το αφήσεις δίπλα σου, οι επιπτώσεις παραμένουν ολέθριες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στην ακτινοβολία οδηγεί σε υπνηλία και κακό ύπνο.

2) Ανέπνευσε καλύτερα

Το πως να φροντίζεις καλύτερα το σώμα σου, ξεκινάει από την αναπνοή σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα 20λεπτο ασκήσεων αναπνοής θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να βελτιώσεις την κατάσταση του σώματος αλλά και του μυαλού σου. Είναι μία καλή στιγμή ώστε να ξεκινήσεις την γιόγκα και σύντομα θα διαπιστώσεις τα αποτελέσματα.

3) Διάβασε για πέντε λεπτά πριν κοιμηθείς

Αν χρειάζεσαι περισσότερα κίνητρα για να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο, τότε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Notre Dame θα σου δώσει το καλύτερο. Θα βελτιώσει το μυαλό σου, θα σε κάνει αρκετά πιο ευφυή και θα σου χαρίσει μία νέα οπτική για την ζωή. Και η αισιοδοξία, θα φανεί ξεκάθαρα και στο σώμα σου.

4) Βάλε στην ζωή σου τα λαχανικά

Δεν είπαμε να γίνεις βίγκαν. Αλλά λάχανο, μαρούλι, ρόκα και ντομάτα θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Μία διατροφή βασισμένη κατά κύριο λόγο σε λαχανικά θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του μαστού και του στομάχου και σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να φανούν οι σμιλευμένοι κοιλιακοί σου.

5) Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Τρέξιμο, κολύμπι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αλλά σε συνάρτηση με τον διαλογισμό θα διαπιστώσεις αξιοσημείωτες βελτιώσεις στο σώμα και το μυαλό σου. Θα εξαλείψει το άγχος της καθημερινότητας και αρκεί μόλις ένα 10λεπτο διαλογισμού ώστε μειωθεί η κόπωση και αρτηριακή πίεση.

Πηγή άρθρου – playboy.gr

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here